Disperare la FC Barcelona, iar căpitanul Gerard Pique reacționează incredibil: „Puteam să mai jucăm”

Olteanu Ștefan 04.10.2021, 13:59

Fotbaliștii de la FC Bracelona au ajus la disperare, în frunte cu Gerard Pique. Dezamăgit de înfrângerea usturătoare din ultima etapă, scor 0-2 cu Atletico Madrid, căpitanul catalanilor a făcut o declarație care spune foarte multe despre situația în care se află formația lui Ronald Koeman.

Gerard Pique, unul dintre liderii Barcelonei, a ajuns la disperare: „Puteam să mai jucăm trei ore și tot nu marcam”

E disperare totală la FC Barcelona după ultimele rezultate înregistrate. Catalanii au 0 puncte după primele două meciuri din grupa de Champions League, iar în campionat situația e la fel de dramatică.
După primele 7 etape, Barcelona are doar 12 puncte și se situează pe locul 9 în clasament. În ultima rundă, formația lui Ronald Koeman a pierdut fără drept de apel în deplasare cu campioana Spaniei, Atletico Madrid, scor 0-2.
Lemar și Suarez au înscris golurile madrilenilor. Însă ce e mai trist pentru Barcelona este că în continuare nu reușește să își creeze ocazii.
Acest lucru a fost observat inclusiv de Gerard Pique, liderul din defensiva catalanilor. La scurt timp după înfrângerea cu Atletico Madrid, Pique a spus că echipa sa nu ar fi marcat nici dacă s-ar fi jucat trei ore:

Nu ne așteptam să pierdem, este o situație de nedorit. Dar trebuie să continuăm, trebuie să ne odihnim în această pauză, apoi să o luăm de la capăt. Am început meciul bine, am jucat curajos, am încercat să facem diferența. Dar adversarii au fost superiori. Au înscris două goluri destul de ușor, apoi puteam să jucăm trei ore și tot nu înscriam”, a spus Pique.

Barcelona traversează o perioadă foarte dificilă: „Suferim, trebuie să fiu sincer.”

În continuare, Gerard Pique a vorbit deschis despre situația pe care o traversează clubul în acest sezon:

Situația noastră este dificilă. Suferim, trebuie să fiu sincer. Dar trebuie să continuăm să muncim, să luptăm. Avem nevoie de o perioadă în care să ne deconectăm, apoi să revenim mai puternici.

Sunt mai multe probleme, nu e doar una. Lumea deja le-a observat, sunt cunoscute. Trebuie să fii orb ca să nu vezi ce ne lipsește. Sunt momente dificile. Mulți dintre noi n-au mai experimentat astfel de momente până acum. Atmosfera în vestiar este bună, dar situația echipei este complicată”, a spus Gerard Pique, potrivit Marca.

Fără șut pe poartă în Champions League

Declarațiile lui Pique nu sunt deloc surprinzătoare. În Champions League, Barcelona a fost învinsă de Bayern Munchen și Benfica în primele dueluri din faza grupelor. Ambele partide au fost pierdute de catalani cu 0-3 și în acest moment nu au niciun punct în Grupa E, din care mai face parte și Dinamo Kiev.
Însă și mai trist e faptul că Barcelona nu a reușit să expedieze nici măcar un șut pe poartă pe tot parcursul ambelor partide menționate mai sus. În schimb, Bayern Munchen a cadrat 7 șuturi la poarta lui ter Stegen, iar Benfica 6.

În duelul cu Atletico Madrid din La Liga, Barcelona a avut două șuturi pe poartă.

Suma colosală pe care FC Barcelona o poate încasa în acest an! Este vorba despre 1.5 miliarde de euro.