Divorțul care a devastat-o pe Nadia Comăneci. „Nu mi-a picat deloc bine să aflu despre asta”

Ștefănescu Dragoș 25.08.2021, 12:11
Divorțul care a devastat-o pe Nadia Comăneci. „Nu mi-a picat deloc bine să aflu despre asta”

Nadia Comăneci este una dintre cele mai mari sportive ale lumii. Performanțele excepționale i-au adus recunoașterea mondială, devenind o adevărată legendă a sportului. Marea campioană a dat câteva detalii depre divorțul care a devastat-o și i-a marcat întreaga viață.

Nadia Comăneci – ”zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci a marcat definitiv istoria gimnasticii mondiale prin evoluția de la Jocurile Olimpice de la Montreal. Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă cu evoluția sa perfectă. Afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, aşa că după evoluţia Nadiei Comăneci, pe ecran a apărut nota 1.00. Românca a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori nota 10. Ea a  câştigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol). Prin evoluția de la Montreal, Nadia a intrat definitiv în istorie ca fiind prima gimnastă care a executat perfect un exercițiu obținând nota 10.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX. Totodată românca este văzută drept cea mai bună gimnastă din toate timpurile. Performanțele incredibile reușite de gimnasta din România i-au adus titulatura de „Zeița de la Montreal”.  Nadia Comăneci este primul român inclus în International Gymnastics Hall of Fame.

Divorțul care a devastat-o pe Nadia Comăneci

Cu toate că a ajuns pe cele mai înalte culmi ale gloriei, Nadia Comăneci nu și-a uitat niciodată trecutul. Oamenii care i-au fost mereu cei mai apropiați au fost chiar părinții ei. Marea campioană a dezvăluit că evenimentul dureros care i-a marcat viața a fost divorțul părinților săi.

Nu mi-a picat deloc bine să aflu că părinții mei se despart, dar am înțeles că e mai bine așa”, a declarat Nadia Comăneci.

Relația specială pe care a avut-o cu părinții săi a continuat și după divorțul acestora. Un alt eveniment care a marcat-o profund a fost decesul tatălui său. Nadia Comăneci a rememorat nefericitul eveniment dezvăluind că a fost devastată de această pierdere.

Pierderea cuiva drag este pentru fiecare dintre noi un moment deosebit de greu, mai ales când acea persoană este părintele tău, cel care ți-a fost alături la primii pași în viață și care te-a sprijinit atunci când ți-a fost greu. Oricine a pierdut un părinte, o persoană dragă, înțelege cât de greu este să vorbești în aceste clipe, chiar și despre momentele frumoase pe care le-ai petrecut cu părintele tău, sau despre orice altceva”, a povestit Nadia Comăneci.