„Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci, așa cum nimeni nu se aștepta să o vadă! A demonstrat din nou că este de 10

Giosanu Catinca / 02.06.2021, 17:21
„Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci, așa cum nimeni nu se aștepta să o vadă! A demonstrat din nou că este de 10

Nadia Comăneci este un nume ce nu mai are nevoie de foarte multe prezentări. O adevărată emblemă a țării noastre, Nadia a reușit la vârsta de doar 14 ani să obțină prima nota de 10 din istoria sportului pe care l-a practicat. „Zeița de la Montreal” a ajuns la vârsta de 58 de ani, însă arată mult mai bine decât alte femei mai tinere. Faimoasa gimnastă îşi ascunde oricum vârsta ori de câte ori are ocazia. De curând, sportiva născută la Onești și-a reluat activitatea fizică. Mai exact, a revenit în sala de gimnastică, unde a făcut un adevărat spectacol!

„Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci, așa cum nimeni nu se aștepta să o vadă!

Cu toate că multă lume o cunoaște pe Nadia, fiind cea care a reușit să învingă computerul olimpic în anul în care a participat la ei, nu mulți cunosc detalii despre cum decurge viața ei.

„Zeița de la Montreal” este una dintre cele mai apreciate și de succes sportive de la noi din țară. Pe la începutul anilor 1990, jurnaliștii din America o descriau pe Nadia ca fiind cel mai cunoscut om în lumea sportului, vorbind despre perfomanțele sale memorabile. Prima nota de 10 din întreaga instorie a gimnasticii a fost obținută în anul 1976, în cadrul jocurilor olimpice, ce s-au ținut la Montreal.

Reamintim că Nadia a reușit să reseteze calculatoarele celor de la Montreal. Tabela respectivă a arătat în loc de nota 10, nota 1.00. Și asta, din cauza faptului că aparatura pentru afișaj de la momentul respectiv nu era încă pregătită pentru afișarea unei note de 10. Asta denotă faptul că organizatorii credeau că nimeni nu va reuși prea curând să obțină o astfel de notă. Nadia a reușit însă să dea totul peste cap.

Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria Jocurilor Olimpice
Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria Jocurilor Olimpice

A demonstrat din nou că este de 10

Nadia Comăneci a reușit la vârsta de doar 14 ani să obțină prima nota de 10 din istoria sportului pe care l-a practicat. Recent însă, ea a demonstrat din nou că este de 10. Românca a arătat că încă se descurcă foarte bine la bârnă. Inițiativa a fost luată cu o lună şi jumătate înainte să se împlinească 45 de ani de la primul 10 din istoria gimansticii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

La cei 58 de ani ai săi, Nadia Comăneci este recompensată de către statul român pentru toate evoluțiile sale cu o pensie. În jur de 3.200 de dolari primește aceasta stabilită în America de la autoritățile române.

În momentul de față, Nadia Comăneci locuiește alături de soțul ei, Bart Conner, în Oklahoma. Acolo, ei și-au deschis propria lor afacere,„Academia de gimnastică”. Zeița de la Montreal antrenează atât băieți, cât și fete. Totul, din dorința de a transmite mai departe tot ceea ce a învățat de-a lungul carierei.