Djokovic, discurs superb la adresa lui Kyrgios după finala Wimbledon: „Avem oficial un ‘bromance’, nu credeam că voi spune asta”

Octavian Vasilescu / 10.07.2022, 19:34
Djokovic, discurs superb la adresa lui Kyrgios după finala Wimbledon: „Avem oficial un ‘bromance’, nu credeam că voi spune asta”

Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP) a câștigat turneul de la Wimbledon și în 2022, iar la final a avut un discurs superb.

Sârbul l-a lăudat pe adversarul său, Nick Kyrgios (27 de ani, l0cul 40 ATP), pe care l-a învins în patru seturi, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3). Djokovic are acum 21 de trofee de Grand Slam, performanță incredibilă în tenis.

Ce a spus Novak Djokovic după câștigarea Wimbledon 2022

Nick, te vei întoarce (n.r într-o finală). Nu doar la Wimbledon! E greu să te consoleze cineva după un asemenea meci, dar ești unul dintre cei mai buni jucători din lume pe această suprafață. Îți doresc mult succes. Te respect, ești un jucător și un atlet extraordinar. Totul începe să se lege pentru tine. Nu credeam că voi spune vreodată atâtea lucruri frumoase despre tine (râde).

Avem oficial un ‘bromance’ (n.r prietenie puternică). Nu știu dacă vom ieși astăzi la cină, dar cred că este startul unei prietenii frumoase.

Nu mai am cuvinte când vine vorba despre acest turneu, acest trofeu. Nu vă pot explica cât înseamnă această performanță pentru mine și familia mea. Va rămâne mereu cel mai special turneu pentru mine. Când eram mic, mă uitam la Wimbledon la restaurantul părinților mei, într-un sătuc din Serbia. Așa am început să joc, prima mea amintire legată de tenis este cu terenul de iarbă.

Este un turneu special, o arenă specială. Mulțumesc echipei mele, părinților mei, Jelena, tuturor celor care sunt lângă mine. Fără voi nu aș fi realizat nimic”, a spus Novak Djokovic, după triumful de la Wimbledon 2022.

Cifre incredibile pentru Novak Djokovic

Novak Djokovic a obținut al șaptelea titlu al său pe iarba de la Wimbledon. De asemenea, este al 21-lea trofeu de Grand Slam cucerit de jucătorul din Serbia.

Djokovic l-a depășit pe Roger Federer la acest capitol, cei doi se aflau la egalitate până astăzi. Rafael Nadal este lider absolut la acest capitol, cu 22 de trofee de Grand Slam.

Din 2018 și până încoace, numai Novak Djokovic a triumfat la Londra! În 2020, turneul nu s-a disputat din cauza pandemiei de COVID-19. Așadar, este al patrulea trofeu consecutiv pentru Nole la All England Club.

Din 2013 nu a mai fost învins Djokovic pe arena centrală de la All England Club.

Novak Djokovic a câștigat turneul, dar va pierde 2000 de puncte după acest turneu. ATP nu acordă puncte la Wimbledon 2022, deoarece sportivii din Rusia și Belarus au primit interzis în acest an. Totul a pornit de la invazia Rusiei din Ucraina, moment care a dat startul războiului de lângă România.