Doar Drăgușin merge la naționala mare. Ce vedete ajung la U21 pentru Campionatul European din România

Bogdan Solomon 25.04.2023, 13:53
Doar Drăgușin merge la naționala mare. Ce vedete ajung la U21 pentru Campionatul European din România

Edi Iordănescu ar fi stabilit deja vedetele pe care urmează să le cedeze selecționatei U21 a României pentru Campionatul European găzduit chiar de țara noastră, în vara acestui an. Tot atunci, prima reprezentativă își continuă campania de calificare la turneul final din 2024.

Edi Iordănescu își trimite vedetele la Euro U21. Doar Drăgușin rămâne la naționala mare

Potrivit gsp.ro, doar fundașul central al celor de la Genoa, Radu Drăgușin, va rămâne punct fix în naționala mare pentru duelurile cu Kosovo și Elveția din 16, respectiv 19 iunie 2023 dintre jucătorii eligibili pentru U21. Ceilalți i se vor alătura lui Emil Săndoi în încercarea de a face o figură frumoasă la Euro.

În cea din urmă categorie intră „perla” FCSB-ului, Octavian Popescu, colegul său dintre buturi, Ștefan Târnovanu, Jovan Markovic, precum și Alexi Pitu, legitimat în eșalonul secund al Franței, la Bordeaux, care l-a transferat în această iarnă de la Farul lui Gică Hagi.

Sursa citată mai precizează că în cazul lui Valentin Mihăilă rămâne, deocamdată, un semn de întrebare. Iordănescu junior îl inclusese în lotul extins pentru acțiunea precedentă, cu Andorra și Belarus, dar s-a văzut nevoit să renunțe la el din cauza unei rupturi musculare. Acum s-a recuperat complet și ar putea reveni în lotul primei reprezentative, dar totul depinde de evoluțiile pe care le va avea la Parma în perioada următoare.

Florin Manea: „Drăgușin este dispus să ajute și echipa U21 la EURO”

În ceea ce-l privește Radu Drăgușin, Florin Manea a anunțat recent că Emil Săndoi intenționa să-l includă în lotul pentru Campionatul European destinat jucătorilor sub 21 de ani. O variantă care ar fi fost, potrivit agentului, inclusiv pe placul jucătorului.

„Chiar am vorbit și cu Gilardino, nu sunt mulțumiți, sunt foarte mulțumiți. S-a impus ca titular, a marcat și patru goluri în Italia, are niște cifre senzaționale. Telefonul sună întruna și nu o spun doar așa. Este pe un drum bun. Astăzi l-am sunat și era la sală, deci merită tot ce i se întâmplă.

Mă bucur că s-a impus și cred că nu se va mai pune problema să nu mai fie convocat la echipa națională. Eu zic că va fi căpitan pentru mulți ani al naționalei, mai ales la cum se pregătește. Sunt foarte bucuros, sunt mândru de el.

Planul nostru, al meu și al lui, este să continuăm la Genoa, dar în condițiile în care va apărea o ofertă. Sunt cluburi mari pe care e greu să le refuzi. Am vorbit și cu Emil Săndoi, ar fi o posibilitate să ajute și echipa U21 la EURO, el este dispus”, a dezvăluit Manea.

Urmăriți Playsport.ro și pe