Doi antrenori se bat pentru a prelua Gaz Metan. Ce se întâmplă cu Mihai Teja

Bordei Radu / 14.09.2021, 13:09

Începutul de sezon slab îi poate fi fatal lui Mihai Teja. După un campionat reușit, pe banca ardelenilor, antrenorul și-a pierdut tot creditul. Prestația echipei a fost nesatisfăcătoare și rezultatele nu îl ajută nici ele pe Teja. Din 8 etape, Gazul a câștigat doar un meci și a înregistrat 6 înfrângeri. Cu doar 4 puncte, Gazul este penultima în clasament.

Ultimul eșec, de acasă, cu Voluntari, a fost ultima picătură pentru conducerea clubului. Șefii Gazului se gândeau deja o schimbare chiar înainte de pauza competițională. Dar au decis să îi mai dea o șansă lui Teja

Mihai Teja, următorul antrenor demis din Liga 1. Antrenorul poate pleca de la Gaz Metan chiar în următoarele ore

Mihai Teja spera că Gazul își va reveni, în partida cu Voluntari. Din păcate lucrurile nu au mers așa cum spera Teja. Gazul a dominat, a avut și câteva șanse de poartă, dar nu au reușit să concretizeze pe tabelă. Mai mult, oaspeții sunt cei care au și marcat, chiar două goluri. Gazul reușise să egaleze, la scorul de 1-0 pentru Voluntari, dar în loc să atace victoria, ardelenii au mai încasat o lovitură. Iar Mihai Teja nu a mai găsit replică.

Astfel, soarta antrenorului era decisă. Conducerea clubului ia în calcul două nume. Favorit este Ianis Zicu, mai ales că fostul atacant de la Dinamo și Rapid este și liber de contract. Zicu antrenase ultima dată divizionara secundă, Unirea Constanța, de la care a plecat după doar câteva meciuri. Un alt nume luat în considerare este cel al lui Ilie Poenaru. Clinceniul este singura echipă sub Gaz Metan, în acest moment, dar antrenorul are o cotă bună. Poenaru a făcut minuni sezonul trecut, când i-a dus pe ilfoveni în playoff. În acest sezon, Academica a pierdut foarte mulți jucători, iar antrenorul s-a gândit deja la plecare.

Cine vine are misiune grea. „Nu avem forța să atacăm”

Chiar dacă va pleca Teja, problemele ardelenilor vor rămâne. Gazul nu a avut bani să facă transferuri importante, iar antrenorul a avut probleme în formarea unei echipe competitive. Teja s-a plâns mereu de faptul că formația nu dispune de calitatea necesară pentru a juca mai bine.

Noi nu avem forța să atacăm, să ajungem la poarta adversarului.  Am încercat să aducem câțiva jucători, am completat lotul în limita bugetului de care am dispus. E un moment dificil, în care nu ne iese nimic, a declarat Mihai Teja după meciul pierdut de la Arad