Doi jucători de Barcelona nu mai au viitor sub comanda lui Xavi! Catalanii au plătit pe ei peste 150 de milioane de euro

Olteanu Ștefan / 14.12.2021, 20:27

Philippe Coutinho (29 de ani) și Samuel Umtiti (28 de ani) nu mai au viitor la Barcelona sub comanda lui Xavi. Cei doi fotbaliști, care i-au costat pe catalani peste 150 de milioane de euro, vor fi cedați în această iarnă. Cel puțin asta este „încearcarea disperată” a șefilor de pe Camp Nou, informează presa internațională.

Barcelona pune presiune pe Coutinho și Umtiti. Cei doi jucători nu mai au viitor sub comanda lui Xavi

Urmează săptămâni extrem de complicate pentru Barcelona, care va face tot posibilul să renunțe la mai mulți jucători ce nu fac parte din planurile de viitor ale lui Xavi.
Noul tehnician de pe Camp Nou și-a propus să reconstruiască din temelii echipa și a întocmit deja o listă neagră cu principalii jucători pe care îi vrea plecați.
Potrivit spaniolilor de la Sport.es, în fruntea acestei liste se regăsesc Samuel Umtiti și Philippe Coutinho, jucători pe care Barcelona a plătit adunat peste 150 de milioane de euro.

Samuel Umtiti are două variante: pleacă împrumut sau i se reziliază contractul

Samuel Umtiti a sosit pe Camp Nou în vara anului 2016, când Olympique Lyon a încasat în schimbul său 25 de milioane de euro.
Fundașul central s-a impus rapid la echipă și a fost un jucător de bază în „unsprezecele” catalanilor. Însă, începând cu sezonul 2018 – 2019, cariera lui Umtiti a fost măcinată de accidentări și fundașul central a prins tot mai rar echipa catalanilor.
În acest sezon, Umtiti a evoluat un singur meci pentru Barcelona. Contractul lui pe Camp Nou expiră în iunie 2023, iar potrivit sursei menționate mai sus, catalanii îi vor pune pe masă două opțiuni în această iarnă.
Fie va accepta să plece împrumut, fie va accepta o reziliere a contractului.

5 milioane de euro este cota de piață a lui Samuel Umtiti, conform Transfermarkt.

Situația lui Coutinho e mult mai complicată. Brazilianul refuză să plece

În ceea ce îl privește pe mijlocașul brazilian, acesta refuză să părăsească echipa în fereastra de transferuri de iarnă. Coutinho mai are contract cu Barcelona până în 2023 și are un salariu uriaș.
Având în vedere evoluțiile lui Coutinho din acest sezon, este greu de crezut că vreo altă echipă va dori să îi ofere aceiași bani pe care îi primește în Spania.

Situația este cu atât mai dramatică în cazul lui Coutinho, deoarece el este cel mai scump jucător din istoria clubului.  135 de milioane de euro i-a plătit Barcelona lui Liverpool, în 2018, pentru transferul lui Coutinho. În 106 meciuri jucate pe Camp Nou, brazilianul a marcat 25 de goluri și a oferit 14 assist-uri.

Umtiti și Coutinho nu sunt singurii jucători de care vrea Xavi să scape. Potrivit spaniolilor de la Sport.es, șefii clubului de pe Camp Nou sunt dispuși să asculte și ofertele venite pentru Mingueza sau Dest.

Barcelona încasează o mică avere pentru amicalul cu Boca Juniors de la Cupa Maradona. Cifrele amicalului de lux au fost dezvăluite.