Doliu în fotbalul din Germania! A murit fostul campion mondial Horst Eckel

Giosanu Catinca / 04.12.2021, 09:55
Doliu în fotbalul din Germania! A murit fostul campion mondial Horst Eckel

Horst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Republicii Federale Germania, campioană mondială în 1954, s-a stins din viață vineri, la vârsta de 89 de ani, a anunţat Federaţia germană de fotbal (DFB).

A murit fostul campion mondial Horst Eckel

Horst Eckel a fost un fotbalist german. A făcut parte din echipa Germaniei de Vest care a câștigat Cupa Mondială FIFA 1954. A fost ultimul fotbalist care a supraviețuit al echipei Germaniei de Vest care a câștigat Cupa Mondială din 1954. Decesul său i-a luat pe toți prin surprindere și a provocat multă durere în lumea fotbalului german.

În perioada turneului final al Cupei Mondiale din 1954, în finala căruia germanii au învins Ungaria, scor 3-2, Eckel era legitimat la Kaiserslautern. El era cel mai tânăr jucător din echipa germană triumfătoare care a reuşit “miracolul de la Berna”. În faza grupelor, Ungaria învinsese RFG cu 8-3. Acest prim titlu mondial câştigat de Mannschaft a fost un moment important în încercarea Germaniei de a se reconstrui ca naţiune după al Doilea Război Mondial.

Germanul a avut 32 de selecţii la echipa naţională. Pentru Kaiserslautern, Horst Eckel a jucat 213 meciuri.

Numeroase tragedii

Și fotbalul din Serbia a primit o veste asemănătoare! Momcilo Vukotic, fost fotbalist la Partizan Belgrad și la Bordeaux, a murit tot vineri, la vârsta de 71 de ani.

Momcilo Vukotic a deținut o perioadă lungă recordul celor mai multe prezențe în tricoul lui Partizan Belgrad: 791.

După ce a încheiat cariera de fotbalist, Vukotic a devenit antrenor. Printre echipele pe care sârbul le-a antrenat se numără și Farul Constanța, grupare care este pregătită în prezent de marele Gică Hagi.

În urmă cu 15 ani, Momcilo Vukotic ducea echipa dobrogeană în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României. Cu el la timonă, “marinarii” au terminat pe locul 7 în campionat.

Rămas bun, Momcilo Vukotic! Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor. Odihnește-te în pace!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului Farul Constanța.