Dorin și Lucian Goian, reacție clară în scandalul momentului din fotbalul românesc: „Boloni are dreptate!” EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir 28.01.2022, 19:13
Dorin și Lucian Goian, reacție clară în scandalul momentului din fotbalul românesc: „Boloni are dreptate!” EXCLUSIV Playsport Live

Dorin și Lucian Goian au fost invitați la Playsport Live. Cei doi foști fundași de la FSCB, respectiv Dinamo, au comentat declarația lui Boloni, conform căreia fotbalul românesc nu mai are jucători talentați.

Edi Iordănescu este noul selecționer al naționalei. Răzvan Burleanu i-a fixat obiectivul pentru următoarele două campanii. Primul loc în Liga Națiunilor și calificarea la Euro 2024. Totuși, va avea argumente și soluții Edi Iordănescu? Boloni spune că România nu mai are jucători talentați.

Dorin și Lucian Goian, reacție clară în scandalul momentului din fotbalul românesc

Invitați în cadrul emisiunii Playsport Live, moderată de Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu, Dorin și Lucian Goian nu s-au ferit să abordeze scandalul momentului din fotbalul românesc.

„Faptul că a venit Edi, noi ca suporteri trebuie să susținem fiecare antrenor. Că venea Edi, că venea Mutu, indiferent… Rămâne de văzut ce fel de rezultate vom avea și cu Edi.

Puncte. Cred că strategia ar fi să jucăm la rezultat, strategie făcută doar și numai pentru rezultat. Avem nevoie de o calificare. Se pare că nu avem jucătorii disponibili pentru a juca ofensiv. Ianis Hagi s-a accidentat.

Și cei de la Rangers sunt extrem de supărați, au pierdut un jucător important, creativ. Cum și noi resimțim lipsa lui Ianis, și ei vor resimți absența lui Ianis”, a declarat Dorin Goian la Playsport Live.

Dorin Goian: „Boloni are dreptate”

„Boloni are dreptate. Noi, în afară de puțini jucători care au fost la echipa națională, Gică Hagi, Mutu, Ianis Hagi… în rest am fost o echipă muncitoare, care fugeam după minge, nu aveam posesie. Printr-o strategie bună putem scoate rezultate.

De asta, repet, cred că ar fi ideal să jucăm fiecare joc nu la spectacol, nu ofensiv, ci să scoatem maximum din fiecare joc. 1-0 și să sperăm la calificare.

Ca să poți juca ofensiv, ai nevoie de timp. Mirel Rădoi a încercat, ne-a ieșit în multe jocuri, dar nu ne-am calificat din nou. Pe român îl doare cel mai tare că nu ne-am calificat iar”, a spus Dorin Goian.

Lucian Goian: „Nu știm să creștem copiii!”

„Noi avem talent în România, dar aceste talente trebuie șlefuite, exploatate. Eu cred că Boloni s-a referit că nu avem talente care să confirme.

Jucători talentați avem în România, numai că nu îi exploatăm, nu știm. Când vom face ce trebuie pentru ca acești copii să crească sănătos, atunci vom avea fotbal în România”, a spus și Lucian Goian.

Ladislau Boloni a redeschis o rană adâncă

„Miros vestiarele din Occident. Știu cum și ce să le zic lui X sau lui Y ce să facă, le văd calitățile. Nu cunosc 100% fotbalul românesc. Astăzi, în fotbalul românesc, nu găsești un jucător talentat. Sau, cel puțin, unul talentat, după aprecierile mele. Asta este părerea mea. Ultimii jucători de valoare internațională au fost Cristi Chivi și cu Adrian Mutu.

Pentru mine nu ar fi fost o problemă să lucrez cu ei, pentru că știu, de exemplu, ce ar fi trebuit să facă Răzvan Marin ca să rămână la Ajax. Și cu alți jucători, Andrei Rațiu, Nedelcearu. Problema cea mare este că, pentru treaba asta, jucătorii sunt mai puțin vinovați. Cine i-a antrenat? Cine a ridicat ștacheta pentru a ajunge mai sus? Ce fel de aer au respirat acești oameni? Responsabilitatea pică pe noi, educatorii, cum cresc tinerii. Cauți și trebuie să găsești soluții. Politica sportivă românească cred că este greșită”, a declarat Ladislau Boloni.

Ce mi s-a părut deplasat e faptul că a fost luată de parcă era o declarație făcută de Mesia fotbalului mondial. Nu știu cât de mult cunoaște Boloni realitatea fotbalului românesc, dar mi se pare puțin exagerat să spui că fotbalul românesc nu are niciun fel de talent în momentul de față.
Gică Popescu

Urmăriți Playsport.ro și pe