Intrare cu „talpa” a lui Gică Popescu la Ladislau Boloni: „Parcă era Mesia al fotbalului”

Robert Zanfir 27.01.2022, 22:19
Intrare cu „talpa” a lui Gică Popescu la Ladislau Boloni: „Parcă era Mesia al fotbalului”

Gică Popescu a reacționat foarte dur la declarațiile lui Boloni. Tehncianul a spus, în cadrul conferinței e presă de miercuri, că fotbalul românesc nu mai are talente.

Conferința de presă prin care Boloni a explicat de ce nu a revenit la echipa națională a provocat multe valuri în fotbalul românesc. Unul dintre cei mai virulenți a fost Dumitru Dragomir. Fostul șef de la LPF a avut câteva polițe de plătit fostului mare jucător al naționalei.

Intrare cu „talpa” a lui Gică Popescu la Ladislau Boloni: „Parcă era Mesia al fotbalului”

Și Gică Popescu a reacționat, după cum era de așteptat. Președintele Farului consideră deplasate afirmațiile conform cărora fotbalul românesc nu mai are parte de jucători talentați.

„Ce mi s-a părut deplasat e faptul că a fost luată de parcă era o declarație făcută de Mesia fotbalului mondial. Nu știu cât de mult cunoaște Boloni realitatea fotbalului românesc, dar mi se pare puțin exagerat să spui că fotbalul românesc nu are niciun fel de talent în momentul de față.

Nu știu câte meciuri a văzut ale echipei naționale și ale echipelor de club în ultima perioadă. A mai apărut un Ianis Hagi, un Tavi Popescu, un Răzvan Marin. Poate nu sunt la nivelul la care a jucat Boloni, dar sunt în ascensiune și pot fi considerați de perspectivă pentru națională. Mi se pare puțin exagerată afirmația lui. Nu știu dacă a vrut să spună asta sau…

Eu am văzut echipa națională sub 21 de ani, care s-a bătut de la egal cu Germania, Anglia sau Franța. Fotbalul românesc are viitor. E puțin deplasat să spui că fotbalul românesc nu are niciun talent. Tocmai, aici excelează. Sportul românesc va avea mereu talente”, a declarat Gică Popescu la Digi Sport.

Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și inexplicabil de slabe, tristețea este – să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei – că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc.

Este opinia mea. Sigur, aprecierile mele pot fi greșite. Ultimii jucători de anvergură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu. Greșesc cumva? Și asta a fost acum aproape 15 ani
Ladislau Boloni

Gică Popescu, omul de la care a plecat ruptura dintre Boloni și FRF

Ladislau Boloni a amintit în cadrul conferinței de presă de miercuri despre episodul care a dus la ruptura cu echipa națională. Se întâmpla în 2001, atunci când fostul selecționer a ales oferta celor de la Sporting Lisabona.

Boloni a vorbit despre despărțirea din urmă cu 20 de ani. A amintit că totul a plecat de la un jucător, pe care a refuzat să îl recheme la echipa națională. Potrivit Gsp, cel la care face trimitere tehnicianul este Gică Popescu.

„Să vorbesc despre faimoasa plecare, din cauza căreia am suferit destul de mult sentimental. La un moment dat, poți avea o problemă cu ideile conducerii. Au apărut câteva probleme în vremea respectivă. Cred că este mai bine dacă nu spun problema respectivă. Era vorba despre revenirea cuiva, cu care nu eram de acord. Mai multe despre asta nu doresc să spun.

Poate pentru că sunt ardelean, eu am nevoie de siguranță. Prefer să joc șah, decât poker. Doresc să am siguranță în spatele meu, care putea veni dinspre Federație numai după Campionatul Mondial la care trebuia să ne calificăm. Aveam și o problemă de familie. Când problemele s-au «dublat» cu interesul unui club interesant important, am ales să merg acolo”, a declarat Boloni.

Urmăriți Playsport.ro și pe