Dorinel Munteanu confirmă preluarea unei echipe de tradiție din fotbalul românesc. “Mâine va fi prezentarea oficială!”

Bordei Radu / 05.07.2021, 18:26
Dorinel Munteanu confirmă preluarea unei echipe de tradiție din fotbalul românesc. “Mâine va fi prezentarea oficială!”

Dorinel Munteanu confirmă preluarea unei echipe de tradiție din fotbalul românesc. Fostul mare internațional român se întoarce la locul unde a cunoscut cele mai mari satisfacții, în cariera de antrenor. Acum va trebui să readucă echipa în prim plan. 

Dorinel Munteanu și Oțelul Galați surprindeau pe toată lumea în 2011. Atunci trupa de lângă combinat a reușit să ia titlul, în fața unor forțe ca Timișoara, Vaslui, CFR Cluj sau FCSB. Acum însă, lucrurile stau mult mai rău la Galați. Echipa este în liga a treia.

Dorinel Munteanu confirmă preluarea unei echipe de tradiție din fotbalul românesc. “Mâine va fi prezentarea oficială!”

Dorinel Munteanu de abia aștepta să se întoarcă în antrenorat, iar Oțelul pare varianta cea mai bună pentru cel supranumit „Neamțul”. Fostul mare jucător a ieșit o perioadă din circuit, de aceea trupa din Galați pare cea mai bună rampă de relansare. Oțelul suferă după ce formația a ratat promovarea în Liga a doua, așa că suporterii au cerut schimbări masive la echipă. Președintele Iulian Apostol a plecat, nu a fost singurul, iar managerul Cristi Munteanu face tot posibilul să găsească cele mai bune soluții.

Fostul mare portar l-ar fi contactat pe Dorinel Munteanu. Acesta este văzut drept cea mai bună opțiune pentru club. Mai ales că suporterii Oțelului au rămas atașați de antrenorul care a adus unicul titlu clubului. Munteanu n-a ezitat să accepte oferta venită de Oțelul și se va apuca repede de muncă.

Da, merg la Oțelul. Am acceptat și va avea loc conferința de presă în curând. Nu vreau să comentez mai mult, vreau ca fanii să aibă și o surpriză. De abia aștept să ne revedem, a fost mesajul transmis de antrenor.

Dorinel a dus echipa în Liga Campionilor, acum trebuie să ajungă în Liga 1

De numele lui Dorinel Munteanu rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria clubului. „Neamțul” a reușit o performanță unică, un titlu la care nimeni nu se aștepta. Au fost momente de bucurie mari, urmate, însă, de colapsul echipei. La fel ca și în cazul Urziceniului, nici Oțelul nu a profitat de momentul excelent din viața echipei, dimpotrivă.

Deși au beneficiat de cel mai mare bonus încasat vreodată de o echipă din România, cei de la Oțelul nu au supraviețuit. Iar Dorinel Munteanu a părăsit echipa în 2012, nemulțumit de faptul că sumele venite de la UEFA, erau blocate.

„Era nevoie de o schimbare, am simțit asta. Este o zi tristă pentru mine, dar sunt mândru că am fost aici”, declara Dorinel, la plecare. Acum are șansa să se întoarcă și să readucă Oțelul în Liga 1.