Dorinel Munteanu nu i-a rămas dator lui Răzvan Burleanu: “Simt ostilitatea și lipsa de considerație a celor care conduc fotbalul românesc”

Ștefănescu Dragoș / 16.06.2021, 14:40
Dorinel Munteanu nu i-a rămas dator lui Răzvan Burleanu: “Simt ostilitatea și lipsa de considerație a celor care conduc fotbalul românesc”

Primul meci din cadrul Euro 2020 care s-a jucat la București a fost Austria – Macedonia de Nord. Federația Română de Fotbal a oferit bilete la acest meci mai multor foști internaționali. Astfel Gică Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu au asistat la partidă din tribuna a II-a a stadionului. Prin acest demers al FRF cei trei legendari internaționali au fost puși într-o situație cel puțin stânjenitoare.

Hagi, Popescu și Munteanu la tribuna a II-a

Organizarea primului meci în România la Euro 2020 a adus pe stadionul național câteva scene ilare și revoltătoare. Pe Arena Națională unii dintre cei mai titrați fotbaliști din istoria echipei naționale au avut parte de o surpriză neplăcută.

Gică Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu au primit de la FRF invitații care aveau locuri la tribuna a II-a. Astfel cei trei foști internaționali au urmărit meciul la un loc cu ceilalți spectatori. La tribuna VIP însă avut locuri politicieni și persoane care au funcții importante în FRF. Toți cei care au avut locuri la VIP au beneficiat de un protocol de lux. În spatele locurilor de la oficială, a fost amenajat un restaurant, în care toate oficialitățile au fost invitate.

După meci cei trei foști internaționali au dat declarații despre partida care a fost câștigată de Austria cu scorul de 3-1. În zilele ce au urmat nu au lipsit întrebările din partea jurnaliștilor legate locurile de la tribuna a II-a pe care le-au primit cei trei din partea FRF.

Gică Hagi a declarat relaxat că nu a fost deranjat de faptul ca a avut loc la tribuna a II – a.

N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat”, a spus Gică Hagi.

Gică Popescu a ținut să-și arate nemulțumirea declarând:

Pe oricare alt stadion din Europa am fi avut bilet la oficială. Pe Arena Națională am primit la tribuna a II-a!”

Cel mai revoltat de situația în care a fost pus s-a dovedit a fi Dorinel Munteanu care a ținut să-și arate indignarea.

Fără falsă modestie, cred că am făcut și eu ceva important pentru fotbalul românesc, meritam o invitație la tribuna oficială”, a declarat Dorinel Munteanu.

”Neamțu” nu iartă FRF

Cel poreclit pe vremuri ”neamțu” a ținut să facă o declarație și pe pagina lui oficială de facebook.

Cu voi, prin voi, datorită vouă…Am împărțit bucurii, realizări, tristeți. Întotdeauna mândru să-mi reprezint țara, mereu gata să fac tot ce e posibil să fiu la înălțimea așteptărilor.
Din ultima întâmplare trăită pe cel mai mare stadion al țării, am rămas cu valul ăsta de simpatie, fluxul acesta de energie ce vine continuu dinspre voi.

La atâția ani nu ne-ați uitat si nu e bucurie mai mare decât să mă recunoască ori să îmi solicite o poză un tânăr despre care îmi dau seama că nu era născut în 94. E la fel de importantă aș zice ca victoriile obținute pe teren. Respectul, recunostința, dragostea. Totul sincer și necondiționat.
Tot din respect pentru voi fac aici precizări legate de ceea ce am trăit duminică. În drum spre stadion, pe stadion și după meci.
Vorbim de Arena Națională, la cel mai important eveniment organizat în România și de calitatea de ambasador care mi-a fost oferită și pe care am acceptat-o cu aceeași bucurie cu care am răspuns de fiecare dată când am fost chemat să-mi reprezint țara.

Nu e vorba de o tribună sau alta, de un scaun ori fotoliu…Pe stadion e viața mea și mă simt bine oriunde. Cu atât mai mult în mijlocul vostru.

Dar, așa cum simt energia voastră, la fel de bine simt ostilitatea și lipsa de considerație a lor. A celor care conduc fotbalul. O spun direct. E problema lor, dar generația mea a crescut și a obținut rezultate într-un alt spirit. Și atunci era alt regim politic. Unul care din instinct sau convingere dădea senzația că ne prețuiește mai mult.
Prea multe nu mai sunt de spus..
Așadar, ne revedem la „a doua”. Să ne amintim, sa ne bucurăm unii de alții și de fotbal!”, a scris Dorinel Munteanu pe facebook.