Dorinel Munteanu și-a găsit “urmașul” în echipa națională. “Este un băiat muncitor. Se poate apropia de numărul meu de selecții”

Ștefănescu Dragoș / 13.06.2021, 14:58
Dorinel Munteanu și-a găsit “urmașul” în echipa națională. “Este un băiat muncitor. Se poate apropia de numărul meu de selecții”

Răzvan Marin a avut un sezon excelent în tricoul celor de la Cagliari. Și la echipa națională a României el a fost o prezență constantă. Evoluțiile bune dar și seriozitatea de care dă dovadă l-au transformat într-unul dintre cei mai valoroși jucători români.

Dorit de mari echipe

În urma evoluțiilor foarte bune pe care le-a avut în sezonul de Serie A recent încheiat, Răzvan Marin a intrat în vizorul câtorva echipe de top ale Europei. El este curtat insistent de AC Milan și de Olympique Lyon. Francezii au oferit deja o sumă consistentă de bani pentru mijlocașul român dar oferta a fost refuzată de Cagliari. Presa din Hexagon vorbește despre faptul că legenadarul Juninho care în prezent este director sportiv la Lyon, îl place foarte mult pe Marin.

AC Milan este și ea pe urmele mijlocașului român, deja existând contacte directe între cele două părți. Italienii au demarat chiar negocierile cu Marin dar și cu clubul Cagliari.

Urmașul lui Dorinel Munteanu la națională

Dorinel Munteanu este cel mai selecționat jucător din istoria echipei nationale. Fostul mijlocaș a adunat 134 de prezențe pentru prima reprezentativă. El a marcat 16 goluri pentru România. Antrenorul consideră că Răzvan Marin este jucătorul în jurul căruia Radoi ar trebui să înceapă reconstrucția echipei naționale a României.

Munteanu este de părere că Marin are toate calitățile necesare pentru a ajunge cel mai selecționat jucător al naționalei României.

Mă bucur pentru Răzvan Marin, el şi Hagi au fost singurii care au confirmat în străinătate, este un băiat serios, care joacă. Este un jucător cu care poţi construi la echipa naţională, poate să se apropie de selecţiile mele la echipa naţională. Nu iese în evidenţă, dar mereu îsi face treaba. Acum dacă face un pas la Lyon, sau la altă echipă, sincer mă bucur pentru el. Ianis Hagi şi cu el sunt jucătorii tineri care au confirmat, care joacă meci de meci. De jocul acestor copii pot să mă leg la echipa naţională”,a declarat Dorinel Munteanu.

Fostul internațional a mai vorbit și despre importanța pe care o au rezultatele pozitive asupra reconstrucției echipei nationale.

Eu nu vreau ca Mirel sa fie schimbat, dar rezultatul unei echipe duce la o creștere. Așa, dacă vine și zice că e atmosferă super la echipa națională, dar pe noi ne bat Georgia și Armenia. Unde este atmosfera bună? Mirel este un antrenor tânăr care vrea să joace ca Barcelona, dar îți trebuie ceva timp să joci ca Barcelona. Eu cred că fotbalului românesc îi trebuie rezultate, cu rezultate poți să construiești. Fără rezultate nu ai cum să construiești”, a declarat Dorinel Munteanu.

15.000.000 de euro este cota de transfer a lui Răzvan Marin, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.com. 39 de meciuri, trei goluri și șase pase decisive a reușit mijlocașul român în acest sezon în tricoul celor de la Cagliari.