Două meciuri de la Wimbledon, anchetate pentru trucare la pariuri. Despre ce fel de partide ar fi vorba

Gabriel-Alexandru Ioniță 14.07.2021, 18:10
Două meciuri de la Wimbledon, anchetate pentru trucare la pariuri. Despre ce fel de partide ar fi vorba

Două meciuri de la Wimbledon, anchetate pentru trucare la pariuri. Recent, s-a încheiat o nouă ediție a turneului de la All England Club. Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară în carieră turneul de pe iarba londoneză după ce l-a învins în finală pe italianul Matteo Berrettini, scor 6-7, 6-4, 6-4, 6-3. Sportivul din Serbia a ajuns astfel la al treilea trofeu de Grand Slam câștigat în acest sezon, din tot atâtea disputate. El are șansa să facă Golden Slam-ul dacă se va impune și la US Open și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În proba feminină s-a impus australianca Ashleigh Barty, numărul 1 WTA. Ea a învins-o pe Karolina Pliskova în finală cu scorul de 6-3, 6-7, 6-3. Sportivele din România nu s-au descurcat chiar fantastic la această ediție. Simona Halep nu a participat din cauza accidentării de la gamba piciorului stâng. În absența ei, Sorana Cîrstea a avut cea mai bună performanță. Jucătoarea din Târgoviște a ajuns până în turul 3, unde a fost eliminată însă de Emma Răducanu.

Două meciuri de la Wimbledon, anchetate pentru trucare la pariuri. Despre ce fel de partide ar fi vorba

La scurt timp de la finalul competiției o veste a zguduit lumea tenisului. Agenția de Integritate a Tenisului Internațional (ITIA) a anunțat că există unele suspiciuni referitoare la faptul că două meciuri de la turneul din acest an de la Wimbledon ar fi fost aranjate pentru pariuri. Un reprezentant al Agenției a dezvăluit că este vorba despre un meci din primul tur de pe tabloul de simplu și unul de pe tabloul de dublu. Respectiva persoană nu a făcut însă mai multe precizări. Nu a spus dacă este vorba despre tabloul feminin sau cel masculin.

De asemenea, reprezentantul ITIA a ținut să precizeze că aceste suspiciuni nu înseamnă neapărat că meciurile au și fost într-adevăr trucate. O anchetă în acest sens urmează a lămuri acest lucru.

Două alerte ne-au fost semnalate pe durata turneului din partea industriei pariurilor care indicau posibile neregularități în tiparul de pariere. Nu putem face mai multe comentarii. Întrucât în acest moment se fac verificări. Unul dintre meciuri se crede că a fost unul de simplu din primul tur. Iar celălalt ar fi fost în proba de dublu.

Este important de menționat că existența unei astfel de alerte nu reprezintă dovada clară a unui meci aranjat. În cazul în care analiza unei astfel de alerte la un meci sugerează o activitate de trucare, ITIA demarează o investigație confidențială”, a transmis reprezentantul ITIA potrivit Daily Mail.

ITIA a fost fondată în luna ianuarie a acestui an de către ATP, WTA, ITF și Grand Slam Board ca organism independent pentru a asigura integritatea competițiilor de tenis din întreaga lume.

Urmăriți Playsport.ro și pe