Dovada că Emma Răducanu joacă fiecare partidă cu gândul la România. Explozie de cereri pe profilul jucătoarei de tenis

Moldoveanu Camelia 12.09.2021, 12:54
Dovada că Emma Răducanu joacă fiecare partidă cu gândul la România. Explozie de cereri pe profilul jucătoarei de tenis

Emma Răducanu, câștigătoarea US Open 2021, este mereu cu gândul la România. Jucătoare de tenis din Marea Britanie cu origini românești a ținut să arate tuturor fanilor de pe Instagram cât de mult iubește Bucureștiul. Contul ei a explodat după victoria superbă din finală contra jucătoarei de tenis Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3.

București, acasă pentru Emma Răducanu

Noua campioană de la US Open este jumătate româncă și jumătatea chinezoaică. Ea s-a născut la Toronto, în Canada, însă s-a mutat împreună cu familia la Londra pe când avea doar doi ani. Emma Răducanu simte că are patru orașe pe care le poate numi „acasă”. Pe lângă cele menționate mai sus, jucătoarea de tenis este îndrăgostită și de: București, aici având bunica din partea tatălui și venind de câteva ori pe an în vizită; și de Shenyang, orașul în care locuiește bunica din partea mamei sale.

Aceasta a ținut să le arate tuturor fanilor săi ce origini are și unde se simte ca acasă, așa că și-a pus în descrierea de pe Instagram cele patru orașe pe care le îndrăgește. Imediat după ce a câștigat finala US Open, contul Emmei Răducanu a explodat. Până duminică la ora 10 dimineața, aproximativ 400.000 de oameni noi au început să o urmărească. Și după participarea la Wimbledon contul ei a înregistrat o creștere, însă nu atât de mare.

Emma Răducanu iubește România
Emma Răducanu iubește România

Suverana britanică, despre performanța jucătoarei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a felicitat-o pe frumoasa Emma Răducanu pentru câștigarea US Open 2021.

Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale. Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis. Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători.”, se arată într-un mesaj semnat de regină și postat pe site-ul oficial al familiei regale britanice.

Emma Răducanu, „Fata de un miliard de dolari”

Toată lumea este de părere că Emma Răducanu o să devină o adevărată „mină de aur” și că imaginea ei o să valoreze o avere. Mark Borkowski, specialist pe PR în Marea Britanie și unul dintre cei mai cunoscuți din această țară, crede că sportiva o să se poată bucura de sumele amețitoare din tenis doar dacă o să aibă multă constanță. Tot el a îndrăznit că o numească pe Emma Răducanu „billion-dollar girl”.

Totul va depinde și de rezultate, dar premisele sunt extrem de favorabile. E prima sportivă din Marea Britanie – exponentă a generației Z – care obține asemenea performanțe într-un sport atât de popular. Tenisul e iubit peste tot în lume și în jurul lui se învârt sume amețitoare. Dacă va câștiga turnee de Grand Slam, aș pune-o lângă Serena Williams și Steffi Graf ca potențial comercial. Aș îndrăzni să o numesc „billion-dollar girl” (n.r.fata de un miliard de dolari). Dar pentru asta e nevoie de multă constanță, nu poți să dai o singură lovitură, la un turneu, apoi să dispari”, a explicat Borkowski în The Guardian.

Urmăriți Playsport.ro și pe