Dragomir știe cine va fi noul selecționer al României. „Este o rampă de lansare pentru el, învață meserie”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.12.2021, 15:51
Dragomir știe cine va fi noul selecționer al României. „Este o rampă de lansare pentru el, învață meserie”

Dumitru Dragomir a comentat din nou ultimele evenimente din jurul echipei naționale. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal s-a arătat sceptic în privința șanselor ca Dan Petrescu să fie noul selecționer, așa cum ar indica mai multe zvonuri.

Deși „Bursucul” a spus în mai multe rânduri că visează să pregătească echipa națională, Dragomir consideră că pentru antrenorul CFR-ului acest lucru nu reprezintă o miză. El a explicat că nu se pot obține mari rezultate în acest moment și, poate mai important decât asta, postul de selecționer ar putea reprezenta o barieră în cariera sa din punct de vedere financiar.

Dragomir este convins că Adrian Mutu va fi viitorul selecționer al echipei naționale

De asemenea, Dumitru Dragomir a spus că are convingerea că Adrian Mutu va fi următorul selecționer al României. Chiar dacă, în viziunea sa, Mutu nu va face mari performanțe, Dragomir crede că experiența pe banca naționalei va fi extrem de benefică pentru fostul mare atacant.

Cred că va pleca (n.r. Dan Petrescu), dar nu la echipa națională. Numai dacă ar muri de foame, s-ar duce la echipa națională. Nu ai cum să ai rezultate la ora asta. Eu aș pune pe unul dintre cei bătrâni, care au rezultate și nu cer bani foarte mulți. Pițurcă, Iordănescu, Lucescu. Toată lumea are nevoie de bani.

Și Bill Gates. Cu cât ai mai mulți, vrei mai mulți. Naționala este o piedică pentru el. Dacă acum pleacă de la CFR și nu se califică la europene e terminat. Nu se duce la echipa națională.

Părerea mea, că Mutu va fi numit antrenorul echipei naționale. Nici Mutu nu ne califică la europene, dar cel puțin învață meserie acolo. Este o rampă de lansare, pentru Dan Petrescu nu este”, a spus Dumitru Dragomir la Pro X.

Adrian Mutu a dezvăluit că visează să antreneze naționala mare a României

Dacă „previziunea” lui Dragomir se va concretiza, Adrian Mutu și-ar îndeplini marele vis al carierei. El a dezvăluit că negociază cu diferite echipe de club în această perioadă, dar este dispus să renunțe la orice altă ofertă pentru a prelua echipa națională a României, după ce a fost selecționer la echipa U21 în trecutul apropiat.

Sunt și pe lista naționalei și până nu se va decide ce se va întâmpla, nu pot lua o decizie. Mai sunt în discuții cu alte două echipe, dar nu le pot da numele pentru că au antrenori. Una e din țară, cealaltă nu.

Contează și interesul naționalei. E o onoare să fiu pe această listă. Am posibilitatea de a alege în liniște. Am trecut prin anumite experiențe și trebuie să fiu atent în viitor. E ceva diferit între a antrena o echipă de club și a fi selecționer.

Nu știu dacă e cazul ca eu și FRF să avem tatonări. Federația mă cunoaște foarte bine. Am lucrat acolo. E normal ca FRF să vorbească cu antrenori consacrați și să ia cea mai bună decizie. E normal să ai tatonări cu alți antrenori. Sunt discuții, interesul e major. Lucrurile trebuie făcut cu calm și bine. Ideea e că se știe cât îmi place naționala și că visez să o antrenez”, a spus Mutu potrivit GSP.

O nouă bătălie în „războiul” dintre Mutu și Trică. Replica „Briliantului”: „Scuze inutile, clișee pe care le spun antrenorii slab pregătiți”