Dragoș Nedelcu a fost prezentat ca un star în Germania, la Fortuna Dusseldorf. Cum l-au descris nemții și prima reacție a fotbalistului

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.07.2021, 17:10
Dragoș Nedelcu a fost prezentat ca un star în Germania, la Fortuna Dusseldorf. Cum l-au descris nemții și prima reacție a fotbalistului

Dragoș Nedelcu a fost prezentat ca un star în Germania, la Fortuna Dusseldorf. Mijlocașul defensiv în vârstă de 24 de ani a fost cedat de FCSB în 2. Bundesliga sub formă de împrumut pentru un sezon. Nedelcu a avut probleme serioase cu accidentările în ultimul an, motiv pentru care a jucat foarte puțin pentru echipa roș-albastră. Iar atunci când a făcut-o a fost criticat de Gigi Becali.

Acum, Nedelcu va avea parte de prima experiență în afara României, la o echipă care își propune promovarea în Bundesliga la capătul sezonului care stă să înceapă. Fostul fotbalist al Viitorului a fost prezentat oficial la Dusseldorf în prezența directorului sportiv al clubului, Uwe Klein.

Dragoș Nedelcu a fost prezentat ca un star în Germania, la Fortuna Dusseldorf. Cum l-au descris nemții și prima reacție a fotbalistului

Nemții l-au anunțat oficial pe Nedelcu prin intermediul unui comunicat care a fost postat și pe pagina de Facebook a clubului. Ei au subliniat faptul că fotbalistul a renunțat la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a se transfera la Fortuna. Nedelcu se afla în cantonamentul naționalei olimpice a României când a venit oferta nemților. Aceștia nu au fost de acord să îl lase să meargă în Japonia, iar jucătorul a acceptat acest lucru. Nemții au transmis că au opțiune de cumpărare la finalul împrumutului.

Fortuna Düsseldorf l-a transferat pe fundașul central Dragoș Nedelcu. Românul de 24 de ani este împrumutat de la FCSB București pentru un an cu opțiune de cumpărare. Nedelcu face parte din echipa olimpică a României, dar renunță la participarea la Jocurile din Japonia în favoarea Fortunei.

Pe lângă cele 27 de apariții în echipa națională U21 a României, fundașul cu înălțimea de 1,89 metri a jucat deja două meciuri și pentru naționala U23. Nedelcu a adunat 131 de jocuri din prima divizie, vine din Constanța și a devenit campion al României la vârsta de douăzeci de ani alături de clubul său de acasă. În august 2017 s-a transferat la FCSB”, au transmis oficialii Fortunei Dusseldorf pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Directorul sportiv al Fortunei a anunțat că Nedelcu va fi folosit pe poziția de fundaș central

Uwe Klein, directorul sportiv al Fortunei Dusseldorf, s-a arătat încântat de transferul lui Dragoș Nedelcu. El a anunțat că jucătorul născut la Constanța va fi folosit pe postul de fundaș central, deși poziția sa de bază este de mijlocaș defensiv. Nedelcu a mai jucat însă ca stoper atât la FCSB, cât și la naționala olimpică.

Suntem încântați că putem ocupa o poziție în centrul apărării cu Dragos Nedelcu. Recent a jucat această poziție atât la ​​club, cât și la echipa olimpică a României. Este un jucător defensiv bun din punct de vedere tehnic, care are abilități bune în construirea jocului. La vârsta de 24 de ani are deja o experiență internațională. Avem încredere în el că va face un pas înainte pentru dezvoltarea sa la Fortuna”, a spus directorul sportiv al Fortunei.

Dragoș Nedelcu, entuziasmat de noua provocare din carieră

Nedelcu a spus la prezentarea oficială că mutarea la Fortuna reprezintă pasul ideal în cariera sa. El a explicat că oficialii clubului l-au făcut să simtă că îl doresc cu adevărat și de aceea a acceptat oferta lor.

Fortuna este prima mea experiență în afara României. Sunt foarte fericit că sunt aici la Düsseldorf, pentru că este pasul de dezvoltare potrivit pentru mine. Oficialii m-au făcut să mă simt bine în toate conversațiile pe care le-am avut. Aștept cu nerăbdare să cunosc fotbalul german într-o 2. Bundesliga puternică și aș vrea să ajut Fortuna să se afle în fruntea acestei ligi”, a spus Dragoș Nedelcu.