Drama de neimaginat prin care a trecut un fost campion al României. “Doctorii au spus că există șanse să intru în comă”

Moldoveanu Camelia / 04.05.2021, 15:41
Drama de neimaginat prin care a trecut un fost campion al României. “Doctorii au spus că există șanse să intru în comă”

Adrian Sălăgeanu a povestit cel mai greu moment din viața sa. Fostul fundaș stânga de la Gloria Bistrița, Oțelul Galați, Vaslui sau ASA Târgu Mureș, suferea de hepatită și ar fi putut intra în comă în orice clipă. Acum, viața fostului fotbalistului s-a schimbat radical printr-o minune.

I s-a făcut rău pe teren, însă medicii i-au spus lui Sălăgeanu că este bine

Adrian Sălăgeanu moarte hepatita
Adrian Sălăgeanu a fost la un pas de moarte din cauza hepatitei

Fostul campion al României a povestit pentru GSP drama prin care a trecut în perioada în care evolua la Gloria Bistrița. Lui Adrian Sălăgeanu i s-a făcut rău în timpul meciului cu FC Național.

Părinții fostului fotbalist au trecut prin momente de panică la auzul veștii că fiul lor se simte din ce în ce mai rău. Tatăl lui Adrian i-a spus să vină acasă de urgență pentru a putea face investigații amănunțite.

A fost destul de complicat. Înaintea unui meci cu FC Național (n.r – în perioada în care evolua la Gloria Bistrița), eu deja nu mă simțeam bine, nu eram în apele mele. La pauza acelui meci, simțeam că pur și simplu nu mai pot. M-am dus la Coroian sau la Sandu Negrean – aveam o relație bună cu ei, deși eram mai tinerel – și le-am spus: «Vă rog frumos, spuneți-i lui Ovidiu Sabău să mă scoată. Nu știu ce-i cu mine, dar nu mai pot». Mă certase Sabău în prima repriză, pe bună dreptate.

M-a scos de pe teren, am mers direct la duș, apoi în cameră, unde am dormit până a doua zi pe la ora 21. Meciul fusese la ora 14-15. Am dormit destul de mult. În următoarea lună, mi-am făcut anumite analize, dar doctorii mi-au spus că sunt în regulă. Totuși, aveam stări de leșin, de amețeli, nu mă simțeam bine la antrenamente.

Timp de o lună, eram certat pentru că nu-s profesionist și nu dau totul la antrenamente. Slăbisem undeva la șapte-opt kilograme într-o lună. Stăteam noaptea cu mama și tata la telefon, le spuneam că mi-e rău, că nu mai pot. Într-o dimineață, tata mi-a zis: «Nu mă interesează, îmi bag… în el de fotbal, vino acasă!» M-am urcat într-un microbuz și am plecat acasă”, a spus Sălăgeanu.

Fostul fotbalist a fost la un pas să intre în comă

Cu toate că inițial doctorii i-au spus că nu are nicio problemă, stările lui de rău s-au intensificat. Ajuns acasă, mama fostului fotbalist a fost șocată când și-a văzut fiul atât de slab și de galben la față.

Doctorul care l-a investigat i-a spus în 10 secunde că suferă de o formă gravă de hepatită. După investigații i s-a făcut un tratament care l-ar fi putut băga în comă în orice moment. Adrian Sălăgeanu își amintește printre lacrimi că acela a fost momentul în care l-a descoperit pe Dumnezeu.

A fost un șoc pentru mama când m-a văzut așa! Eu eram slăbuț de fel, dar atunci arătam destul de rău. Am fost la spital, am mers direct la boli contagioase. Doctorul s-a uitat la mine și, credeți-mă, în 10 secunde mi-a spus că am hepatită!

Eram într-o stare deplorabilă. Nu vreau să dramatizez și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am trecut cu bine peste asta, dar doctorii le-au spus părinților mei că prima săptămâna este critică și că există posibilitatea ca în orice moment să intru în comă hepatică, iar ficatul să se blocheze și să iasă mai puțin plăcut. Dar am trecut cu bine peste. A fost și momentul în care l-am descoperit pe Dumnezeu. Am ieșit după 3 săptămâni din spital și am mers la o mânăstire unde m-am spovedit pentru prima oară în viața mea”, a afirmat Sălăgeanu

Adrian Sălăgeanu a scăpat de boală printr-o minune de la Dumnezeu. Doctorilor nu le-a venit să creadă

Adrian își amintește și acum cum boala l-a făcut să-l descopere pe Dumnezeu. Pentru el s-a făcut o minune! Cu toate că avea o fostă foarte gravă de hepatită, acesta s-a vindecat în câteva luni. Medicilor nu le-a venit să creadă atunci când i-au făcut analize și au constatat că virusul dispăruse ca prin minune.

După două luni și jumătate, mi-am făcut analizele de trei ori. Doctorii le-au spus părinților mei că, din punct de vedere medical, este imposibil ca la două luni și jumătate de la operație, la ce situație am avut eu, să nu se mai vadă nicio urmă de hepatită pe ficat! În mod normal, ar fi trebuit câteva luni ca virusul să se negativizeze. La mine, nu s-a mai văzut nici cea mai mică urmă de boală. Din punctul meu de vedere, pot să zic cu mâna pe inimă că atunci l-am găsit pe Dumnezeu”, își amintește Adrian Sălăgeanu cu lacrimi în ochi.