Drama ieșită la iveală înaintea întâlnirii Paula Badosa – Simona Halep din turul secund de la Madrid. “Lovitură după lovitură și crize de anxietate”

Moldoveanu Camelia / 30.04.2022, 11:52
Drama ieșită la iveală înaintea întâlnirii Paula Badosa – Simona Halep din turul secund de la Madrid. “Lovitură după lovitură și crize de anxietate”

Duelul dintre Paula Badosa – Simona Halep, din turul secund de la Madrid, are loc sâmbătă după ora 20:00. Adversara campioanei României a trăit o adevărată dramă din cauza anxietății și a povestit cu a reușit să depășească cele mai grele momente ale carierei.

Anxietatea a împiedicat-o să concureze

Simona Halep (21 WTA) a debutat cu dreptul la Mutua Madrid Open 2022, câștigând categoric în fața adversarei Shuai Zhang (scor 6-2, 6-3). De cealaltă parte, Badosa (2 WTA) a trecut Veronika Kudermetova cu scorul de 6-3, 6-0.

Se anunță un meci spectaculos între cele două jucătoare de tenis ajunse în turul doi la Madrid, însă puțină lume știe cât de greu i-a fost sportivei din Spania să-și depășească problemele.

Paula Badosa a mărturisit în urmă cu câțiva ani că s-a confruntat cu episoade dificile de anxietate, lucru care o împiedica să concureze la cel mai înalt nivel. Jucătoarea de tenis din Spania susține că a „învățat pe calea grea” să-și clădească o carieră solidă și să-și depășească propriile temeri.

Adversara Simonei Halep din turul doi de la Madrid a apelat la amintirile din copilărie și la dragostea pentru tenis în lupta către o viață fără anxietate:

Am fost chiar și la locul unde am început să joc în Playa de Aro, ceea ce m-a ajutat mult. Am fost la clubul unde într-o zi am ajuns să țin prima rachetă în mână singură. Era vorba despre amintirea acelor momente. Am început să joc tenis pentru că mi-a plăcut, mi-a plăcut să joc. Asta m-a ajutat să fiu din nou pozitivă și să merg mai departe.”, mărturisea Paula Badosa în urmă cu câțiva anu potrivit visibilitas.com.

Simona Halep, în fața unei mari provocări

Înaintea duelului, Simona a vorbit despre forma uluitoare pe care o traversează Paula Badosa. Marea noastră campioană este conștientă de dificultatea meciului dar vrea să își continue parcursul bun la Madrid.

Nu îmi e teamă de acest meci, pentru că știu ce înseamnă să înfrunți una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Va fi un meci important, o mare provocare pentru mine”, a spus Simona Halep, într-un interviu pentru site-ul WTA.

Simona Halep (21 WTA) a revenit în circuitul WTA după accidentarea suferită la Indian Wells. Marea noastră campioană a început cu dreptul turneul de la Madrid. Aceasta este prima competiție la care Simona merge alături de noul său antrenor, Patrick Mouratoglou. Constănțeanca a cucerit de două ori trofeul de la Madrid, în 2016 și 2017 și a mai jucat două finale, în 2014 și 2019.