Dramă în Franţa după semifinala Cupei Mondiale! Ce s-a întâmplat pe străzile din Montpellier

George Drafta 15.12.2022, 11:31
Dramă în Franţa după semifinala Cupei Mondiale! Ce s-a întâmplat pe străzile din Montpellier

Marocanii au provocat din nou haos în oraşele din Franţa şi Belgia după ce naţionala lor a pierdut disputa din semifinalele Cupei Mondiale în faţa Franţei.

A fost acelaşi scenariu ca la precedentele meciuri ale „leilor din Atlas”. Chiar dacă atunci marocanii au avut motive de bucurie şi nu de tristeţe ca acum. Poliţia a fost nevoită să intervină. Iar oamenii legii au făcut nu mai puţin de 115 arestări în Paris şi suburbiile sale. După ce suporterii magrebienilor au ales să iasă în stradă şi să producă distrugeri.

Un caz nefericit a fost raportat la Montpellier acolo unde un băiat de 14 ani a fost accidnetat moratl de un şofer. Incidentul s-ar fi petrecut într-un cartier select, provocând o undă de regret printre cei care au aflat de tragedie. Nathalie Oziol, o deputată din circumscripţia respectivă a scris pe o reţea de socializare că „acest eveniment sportiv se încheie într-o tragedie absolută”.

Au fost bătăi de stradă şi la Bordeaux, Lyon sau Marsilia după performanţa reuşită de naţionala „cocoşului galic”. Cu care marocanii nu s-au putut împăca niciun moment. 10.000 de poliţişti au fost trimişi pe străzile din Franţa pentru a menţine ordinea şi liniştea publică în seara de miercuri spre joi.

Incidentele nu au lipsitd in Franţa şi Belgia după meciurile disputate de Maroc la Cupa Mondială
Incidentele nu au lipsit din Franţa şi Belgia după meciurile disputate de Maroc la Cupa Mondială

Nu au scăpat nici belgienii

Comunitatea marocană numeroasă din Belgia „nu s-a lăsat mai prejos” şi a le-a dat mari bătăi de cap autorităţilor de la Bruxelles. Suporterii africanilor au ales ciocniri cu oamenii legii în locul unui marş paşnic pe străzile capitalei belgiene.

Marocanii au aprins torţe şi au aruncat cu petarde în direcţia poliţiştilor tirmişi de pstrăzi pentru preîntâmpinarea unro evenimente nedorite. Fanii au fost dispersaţi cu ajutorul unor tunuri cu apă, care au potolit din entuziasmul susţinătorilor revelaţiei acestei ediţii a Cupei Mondiale.

Au blocat afluenţa marocană

Performanţa marocanilor de la acest turneu final i-a determinat pe mulţi suporteri ai echipei lui Walid Regragui să îşi dorească să facă o călătorie până în Qatar pentru a-şi susţine favoriţii de pe stadion la semifinala cu Franţa. Însă compania naţională aeriană marocană le-a anulat acest vis unora dintrei ei.

Anulând o parte a zborurilor spre Doha după ce autorităţile din ţara gazdă a Mondialului au impus anumite restricţii. Totuşi pentru fanii marocani va mai fi o şansă. Sâmbătă, atunci când marocanii vor disputa finala mică împotriva Croaţiei. Cele două s-au mai întâlnit şi în grupele actualului turneu final, iar partida s-a încheiat lşa egalitate, 0-0. Echipa care va triumfa va obţine medaliile de bronz.

Urmăriți Playsport.ro și pe