Dramă în lumea sportului după ce un atlet de 27 de ani a murit subit. Nu se cunoaște motivul decesului

Gabriel Eșanu 29.12.2020, 19:50
Dramă în lumea sportului după ce un atlet de 27 de ani a murit subit. Nu se cunoaște motivul decesului

O nouă tragedie zguduie lumea sportului, în ultimele zile ale unui 2020 plin de tragedii. Osman Junuzovic, unul dintre cei mai buni atleți din Bosnia și Herțegovina, a murit la vârsta de 27 de ani. Anunțul a fost făcut de federația de la Sarajevo, dar nu au fost oferite detalii legate de cauzele decesului. Conform jurnaliștilor din Bosnia, ar fi vorba despre un stop cardiac, dar informația nu a fost confirmată. Și nici nu s-au oferit detalii despre contextul în care s-a produs tragedia.

În luna septembrie a acestui an, Osman Junuzovic devenea vicecampion balcanic la Cluj

Osman Junuzovic a câștigat multiple titluri naționale, în probele de fond, de 5000, 8000, 10.000 de metri, semimaraton și maraton. De asemenea, a fost campion balcanic în proba de 3.000 de metri obstacole. Iar anul acesta a fost vicecampion . Avea și o medalie de bronz în aceeași probă la Campionatul European din Baku, în 2015. În urmă cu trei ani, în decembrie 2017, Osman Junuzovic a suferit o leziune a nervului sciatic. A revenit rapid şi cu succes în competiţii, în ciuda faptului că medicii se aşteptau la un proces lung de recuperare, anunţă Agerpres. Cotidianul Sarajevo Times precizează că decesul atletului a fost confirmat şi de fratele acestuia, Amir.

Conform Net.hr, Junuzovic provenea dintr-o familie fără prea mari posibilități financiare. A fost nevoit să participe la curse de stradă încă din copilărie, pentru a-și putea achiziționa echipament sportiv. A continuat să alerge în multe curse dedicate profesioniștilor prin toată regiunea balcanică. Presa din Bosnia și Herțegovina l-a catalogat pe Osman Junuzovic ca fiind unul dintre cei mai buni sportivi ai țării în prezent.

Pe pagina sa de Instagram, Osman Junuzovic avea foarte multe postări din România. A ajuns în mai multe orașe din țara noastră pentru diverse competiții. În luna septembrie a acestui an a obținut titlul de vicecampion Balcanic în competiția care a fost organizată la Cluj.

Tags:
Urmăriți Playsport.ro și pe