Drama neștiută a familiei Mircea și Neli Lucescu dezvăluită chiar de antrenorul lui Dinamo Kiev: „Răzvan putea fi mort”

Moldoveanu Camelia 15.09.2021, 12:03
Drama neștiută a familiei Mircea și Neli Lucescu dezvăluită chiar de antrenorul lui Dinamo Kiev: „Răzvan putea fi mort”

Răzvan Lucescu ar fi putut fi mort. Povestea neștiută a familiei Mircea și Neli Lucescu a fost spusă chiar de către marele antrenorul echipei din Ucraina. S-ar fi putut întâmpla o adevărată tragedie, însă soarta a avut alte planuri cu familia tehnicianului celor de la Dinamo Kiev.

Mircea și Neli Lucescu și-a fi putut pierde fiul

În urmă cu ceva timp, antrenorul celor de la Dinamo Kiev a povestit un episod înfricoșător. În anul 1997 Mircea și Neli Lucescu locuiau în București la casă. Este chiar anul în care România, dar mai ales Capitala, a fost zguduită de un cutremur devastator.

Mircea Lucescu a rememorat perioada anilor 80, perioadă de glorie pentru fotbalul din România. Cu toate acestea, marele antrenor a recunoscut că mutarea la Corvinul a fost influențată de faptul că a rămas fără casă în București la cutremurul din 77. Dar nu asta l-a speriat cel mai tare, ci faptul că pentru câteva clipe a crezut că Răzvan Lucescu a murit sub dărâmături.

A mea a fost dărâmată, a căzut cu totul la cutremur. Eram în cantonament la Săftica, era vineri, duminică aveam meci. Când am auzit că s-au prăbușit multe clădiri, am fugit ca un nebun spre casă, unde îi aveam pe Neli și Răzvan.

Am ajuns, am văzut o parte din casă prăbușită, am intrat și un perete întreg de la camera lui Răzvan era prăvălit peste tot patul. Nu-i găseam pe nicăieri, apoi i-am văzut venind împreună pe stradă. Fuseseră la film, la Scala. Acest lucru i-a salvat!”, își amintea Il Luce.

Cuvinte de îmbărbătare de la Mircea Lucescu

„Putem spera” este mesajul lui Mircea Lucescu, unul care le va da multe speranțe suporterilor. Veteranul de pe banca campioanei Ucrainei a fost încurajat de ceea ce a văzut la meciul cu Islanda. Atunci selecționata antrenată de Mirel Rădoi a obținut o victorie prețioasă.

Am avut și șansă, dar aceasta a venit pe fondul unui joc bun al băieților noștri. Alibec a fost cel mai în putere, s-a luptat, a pus presiune pe fundași, a protejat balonul. Ianis Hagi, de asemenea, a arătat că poate destabiliza o apărare doar prin câteva pase filtrante. Este dificil, dar, ușor, ușor, facem pasul spre Mondial. Avem șanse, echipele sunt egale. Trebuie să profităm de orice moment, a declarat Mircea Lucescu înainte de meciul României cu Macedonia de Nord.

Cu toate că fotbaliștii menționați de Il Luce au lipsit, Alibec s-a accidentat iar Ianis Hagi a fost depistat pozitiv cu COVID, România a remizat cu Macedonia de Nord, scor 0-0. Astfel, naționala lui Mirel Rădoi a strâns 7 puncte din 9 posibile.