Drama prin care a trecut familia lui Gică Hagi! Vizitele dese la închisoare i-au tulburat pe toți! Detaliile răvășitoare care au ieșit până la urmă la iveală

Moldoveanu Camelia 17.05.2022, 08:57
Drama prin care a trecut familia lui Gică Hagi! Vizitele dese la închisoare i-au tulburat pe toți! Detaliile răvășitoare care au ieșit până la urmă la iveală

Familia lui Gică Hagi a trecut printr-o adevărată dramă în perioada comunistă. Kira a povestit cât de încercată a fost familia  din cauza regimului și cum vizitele la Jilava au redeschis rănile adânci.

Momente grele pentru familia lui Gică Hagi

Perioada comunistă a fost una grea pentru toți românii, însă unii au fost nevoiți să plătească chiar și cu viața pentru că se împotriveau sistemului. Din nefericire bunicul Marilenei Hagi și al Luminiței Popescu și-a găsit sfârșitul în lagărul de la Aiud, asta după ce a fost prizonier de război în Serbia.

Episodul dramatic a fost povestit de Kira Hagi într-o intervenție, în urmă cu ceva timp, la Digi 24. Tânăra actriță a filmat o vreme în închisoarea Jilava pentru un film despre unchiul bunicii ei, închis și el la Pitești în perioada comunistă. Însoțită la filmări de bunicul ei, Dima Vlahbei, (tatăl Marilenei Hagi), Kira a flat cum și-a găsit sfârșitul străbunicul ei:

Străbunicul meu a fost închis în lagărul de la Aiud și în timp ce filmam și mă ducea bunicul (n.r. tatăl Marilenei Hagi) la Jilava a fost un moment de vindecare pentru amândoi în care mi-a povestit toate suferințele prin care a trecut el. Știam povestea, dar o știam vag. Este un moment dificil pentru că nu toată lumea a trecut prin așa ceva.” , a declarat Kira Hagi.

„Între chin și amin”

Regizorul Toma Enache l-a cunoscut și el pe unchiul bunicii Kirei și a decis să facă un film despre acesta. Pelicula este intitulată „Între chin și amin” și a fost premiată internațional pentru regie la South Europe International Film Festival şi Premiul pentru cel mai bun film şi Cea mai bună muzică la Festivalul de Film Independent de la Viena.

El acum nu mai este și m-a impresionat povestea lui. Se uita la soția lui și spunea ”iată ce frumoasă e”. Când stătea la Pitești, primea cereri de divorț false și el nu le semna și spunea că „nu e adevărat, ma așteaptă acasă în fiecare zi”

În film, Kira Hagi interpretează personajul Tana, iar experiența aceasta l-a bucurat foarte tare pe Dima Vlahbei.

Bunicul meu era foarte fericit că se va spune despre experimentul Pitești. Bunicul meu a suferit foarte mult, a fost și la canal. Oricine poate spune că nu este ușor să fim vulnerabili să povestim despre un moment din viața noastră în care suntem umiliți, forțați… A fost un moment foarte greu și îi mulțumesc lui Toma că m-a adus în acest proiect”, a mai spus Kira despre experiența dramatică a familiei lui Gică Hagi.

Urmăriți Playsport.ro și pe