Drama teribilă prin care trece Roman Kostomarov. Rusul, campion olimpic la patinaj, a căzut psihic după ce s-a trezit din comă și a aflat că i s-au amputat ambele picioare

Catinca Giosanu 18.03.2023, 17:58
Drama teribilă prin care trece Roman Kostomarov. Rusul, campion olimpic la patinaj, a căzut psihic după ce s-a trezit din comă și a aflat că i s-au amputat ambele picioare

Roman Kostomarov trece prin momente cumplite. Celebrul fost patinator artistic s-a trezit din comă, dar a fost șocat să vadă că i-au fost amputate ambele picioare. Anunțul făcut de apropiații rusului i-a îngrijorat pe fani.

Drama cumplită prin care trece Roman Kostomarov

Fostul mare patinator rus este spitalizat din 10 ianuarie din cauza pneumoniei, ce a fost urmată de grave probleme circulatorii care au dus la amputarea picioarelor şi a unor degete de la mâini. Din fericire, el s-a trezit din comă. Apropiații săi spun însă că celebrul fost patinator artistic a avut o cădere nervoasă în momentul în care a aflat care a fost decizia la care au recurs cadrele medicale.

Starea de sănătate a lui Roman Kostomarov s-a înrăutăţit după ce fostul sportiv a făcut un accident vascular cerebral. El nu se simte nici acum prea bine.

Jurnaliștii de la Eurosport Italia notează că fostul mare patinator rus ar fi avut o cădere nervoasă teribilă pe patul de spital, după ce și-a dat seama că medicii i-au amputat ambele picioare din cauza afecțiunilor care-i puneau în pericol viața.

„Nu mă auzi și nu mă înțelegi!”

Publicația La Republica scrie că Roman Kostomarov s-a trezit din coma artificială indusă de medici, dar a reacționat foarte urât când a văzut ce i s-a întâmplat. Cunoscutul rus ar fi făcut o criză de nervi în fața soției, fosta patinatoare Oksana Domnina. Îngrijorător este faptul că presa din Rusia a scris că medicii iau în calcul să-i amputeze și mâinile, din cauza problemelor de sănătate cu care patinatorul se confruntă.

Kostomarov a fost conectat la ventilare pulmonară asistată, dar pe 24 ianuarie, această necesitae a dispărut.

Din păcate, au trebuit amputate ambele tălpi. Operația adecurs fără excese, în general, organismul este în curs de recuperare. Acum se duce o luptă pentru mîini. Roman este conștient. Starea generală se îmbunătățește. Dar el se află în continuare la terapie intensivă sub supravegherea atentă a medicilor.”, spunea săptămânile trecute o sursă TASS.

Celebrul fost patinator artistic, acum în vârstă de 46 de ani, are un palmares impresionant. El a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006) şi aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino 2006 făcând pereche cu Tatiana Navka.

Urmăriți Playsport.ro și pe