Du-te, Dică, du-te! Prima reacție a antrenorului FCSB, după coșmarul cu Silkeborg: „Merităm să fim criticați”

Robert Zanfir 06.10.2022, 22:17
Du-te, Dică, du-te! Prima reacție a antrenorului FCSB, după coșmarul cu Silkeborg: „Merităm să fim criticați”

FCSB s-a făcut de râs în Europa, după eșecul umilitor cu Silkeborg. Echipa lui Nicolae Dică a pierdut cu 5-0 în Danemarca. Imediat după partidă, antrenorul a recunoscut că poate nu ar fi trebuit să lase acasă jucătorii importanți ai echipei.

Ce coșmar, ce rușine! FCSB s-a lăsat umilită în Europa doar pentru a proteja interesele mărunte ale patronului Gigi Becali. Omul de afaceri a „decretat” ca echipa să se concentreze doar pe campionat, unde riscă să piardă playoff-ul. Silkeborg a condus cu 3-0 la pauză, după gafa impardonabilă a lui Octavian Popescu și procedeul inexplicabil al lui David Miculescu, care a provocat un penalty. S-a terminat 5-0, iar roș-albaștrii își trec în palmares una dintre cele mai rușinoase seri. Spre tristețea lui Duckadam, care s-a dezis definitiv de echipa lui Gigi Becali.

Prima reacție a lui Nicolae Dică, după rușinea cu Silkeborg

„Am făcut o partidă foarte slabă, am început foarte prost jocul. În minutul 7 era 2-0, pe niște greșeli imense. N-am arătat bine în această seară. Este clar că atunci când echipa joacă slab, antrenorul este cel care greșește. Trebuie să înțelegem, chiar dacă au jucat jucători foarte tineri, mă așteptam la mai mult de la ei. Aveau șansa să joace în Europa. Am pregătit meciul cum le-am pregătit pe cele cu West Ham și Anderlecht, știam că întâlnim o echipă bună. Din păcate, le-am oferit prea multe șanse celor de la Silkeborg și asta ne-a costat.

Mă gândeam, spre finalul jocului, că poate nu trebuia să-i las pe toți acasă, dar e un risc pe care mi l-am asumat. După ce ne-am calificat, am spus că vrem să urcăm în clasament în campionat. Merităm să fim criticați. Atunci când câștigăm, oamenii ne laudă. Acum e normal să ne critice lumea, mai ales pe mine. Am pierdut cu Lazio 5-1, cu Sporting 5-1, dar erau echipe foarte mari. Astăzi am făcut o partidă foarte slabă.

Ne așteaptă o partidă grea la Ploiești, apoi returul cu Silkeborg. Eu nu prea dorm, îmi fac o grămadă de gânduri, de analize. Asta este viața de antrenor, când m-am apucat de această meserie știam ce mă așteaptă. De când am venit la Steaua (n.r. – FCSB) a fost greu.

Suntem pe ultimul loc după acest joc, dar mai avem trei jocuri de disputat. Vom vedea câte puncte vom acumula după următoarele jocuri. Trebuie să-i încurajez, sunt tineri, unii joacă pentru prima oară în Europa. Nu putem să-i distrugem pe jucători, eu sunt genul de antrenor care încurajează jucătorii”, a spus Nicolae Dică pentru ProTV.

Silkeborg – FCSB 5-0. ECHIPELE DE START:

Silkeborg (4-3-3): Larsen – Sonne, Salquist, Felix, Engel – Thordarson, Brink, Klynge – Jorgensen, Helenius (cpt.), Kusk
Rezerve: Hedvall, Andersen – Ostrom, Tengstedt, Kaalund, Dahl, Gojani, Adamsen, Oggesen, Klitten, Calisir, Busch
Absenți: G. Dahl, Pedersen (accidentați)
Antrenor: Kent Nielsen

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu – Boboc, Haruț, Dawa, Pantea – Dulca, Oaidă – Miculescu, Dumiter, Oct. Popescu (cpt.) – Rusu
Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, Bouhenna, Șerban, Radaslavescu, I. Stoica, Musi
Absenți: Radunovic, Panțîru, I. Cristea, Ov. Popescu, Fl. Achim (accidentați), Nikolov, Omrani, Șut (neincluși pe lista UEFA), Compagno, Fl. Coman, Cordea, Tamm, Edjouma, Olaru (menajați)
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: JYSK Park (Silkeborg)
Arbitru: Mykola Balakin (Ucraina)