Dumitru Cardoso nu se mai regăsește după ce a părăsit-o pe Gaz Metan Mediaș. Cum a evoluat în Coreea de Sud

Gabriel-Alexandru Ioniță 30.12.2021, 11:27
Dumitru Cardoso nu se mai regăsește după ce a părăsit-o pe Gaz Metan Mediaș. Cum a evoluat în Coreea de Sud

Dumitru Cardoso a impresionat în perioada de un an și jumătate pe care a petrecut-o la Gaz Metan Mediaș. Atacantul italian de origine română a semnat cu formația din Liga 1 din postura de jucător liber de contract în iulie 2019 și a plecat în luna ianuarie a acestui an, semnând cu sud-coreenii de la Suwon Bluewings.

Dumitru Cardoso a fost titular doar în două meciuri în acest sezon și a marcat un singur gol

Nu s-a adaptat însă foarte bine în Asia și a avut un sezon foarte slab. În Coreea de Sud campionatul se dispută între februarie și decembrie. Fotbalistul ajuns la vârsta de 30 de ani a înscris un singur gol pentru Suwon Bluewings în cele 17 apariții ale sale în această stagiune. Mai mult, el a fost titular de numai două ori în tot sezonul.

Pe 31 decembrie contractul său cu Suwon Bluewings va expira, astfel că jucătorul născut în Suedia poate redeveni o variantă pentru cluburile din Liga 1. Mai ales că înainte să semneze cu sud-coreeni a fost foarte aproape de a ajunge la FCSB.

Gigi Becali a dezvăluit la începutul acestui an că l-a dorit pe Dumitru Cardoso, însă nu a căzut la o înțelegere cu impresarii acestuia. Rămâne de văzut dacă patronul de la FCSB va încerca acum din nou să îl transfere pe atacantul crescut de Empoli, mai ales că echipa sa suferă destul de mult pe această poziție.

Îl doresc pe Cardoso, este adevărat. Am discutat pentru el, am negociat. Dar sunt ceva probleme cu impresarii lui. Cer cam mult, și salariu, și alea, și alea…

Unii cred că s-a întâlnit hoțul cu prostul. Eu nu sunt prost… He, he… E greu să fiu păcălit… Mai vedem zilele următoare ce va fi cu Cardoso”, a spus Becali în ianuarie potrivit prosport.ro.

Cardoso poate reprezenta nu mai puțin de 4 echipe naționale

Atacantul care a fost legitimat o lungă perioadă de timp la Napoli este născut în născut în Suedia din tată român și mamă braziliană și a trăit cea mai mare perioadă din viață în Italia, fiind și cetățean italian. El a dezvăluit înainte să plece de la Gaz Metan că a încercat să obțină și cetățenia română, însă acest lucru nu a fost posibil la acel moment.

Din păcate, eu nu am cetățenia română. Am încercat, dar tatăl meu are o problemă cu spatele. Nu se poate mișca mult. Trebuia să meargă la Bologna pentru hârtii, iar noi locuim la Empoli. Nu știu cum se zice corect… prea multe hârtii, prea multă birocrație? Da, am încercat să obțin cetățenia, dar m-am oprit deocamdată din acest motiv”, a declarat atacantul pe vremea când era încă în România.

Cardoso a fost crescut la juniorii lui Empoli, echipă de la care s-a transferat la Napoli în 2010 în schimbul sumei de 1.5 milioane de euro. A fost împrumutat de clubul din sudul Italiei la mai multe formații, printre care chiar Empoli, Ternana, Cittadella, Reggiana, Veria din Grecia, Latina sau Nottingham Forrest.

Și-a reziliat contractul cu Napoli în 2017 și a semnat cu Alcorcon. Ulterior, a mai evoluat pentru Gimnastic, Livorno și Gaz Metan, înainte de a ajunge în Coreea de Sud.

Urmăriți Playsport.ro și pe