După 20 de ani, Adi Ilie dezvăluie: „Am avut oferte de la Real Madrid și Manchester United!”. Care e marele său regret

Marian Cărăvan / 28.04.2021, 12:09
După 20 de ani, Adi Ilie dezvăluie: „Am avut oferte de la Real Madrid și Manchester United!”. Care e marele său regret

Adrian Ilie e un nume reprezentativ pentru fotbalul românesc. A jucat la cel mai înalt nivel, însă are și un mare regret. După 20 de ani, „Cobra” face dezvăluiri. Ce îl macină atât de tare pe fostul internațional.

Adrian Ilie, dezvăluiri după 20 de ani. Marele său regret

Adrian Ilie, 47 de ani, a avut o carieră strălucitoare, iar la finalul anilor 90 era una dintre vedetele fotbalului european, pe când juca la Valencia. A fost foarte aproape să ajungă la Real Madrid, care l-a ofertat după Mondialul din 1998, însă nu acesta este marele său regret. Pare greu de crezut, dar „Cobra”regretă că nu și-a prelungit contractul cu Valencia, în 2002, după patru sezoane și jumătate la „lilieci”. Valencia îi oferise atunci încă doi ani de contract.

Hai să spun că aș fi putut să mai rămân la Valencia în continuare doi ani, cred că acolo, cariera mea ar fi luat-o într-un alt sens. Am avut ofertă să mai stau doi ani acolo și am ales să plec, poate trebuia să iau altă decizie”, a dezvăluit Adi Ilie, într-un interviu în exclusivitate pentru Playsport.ro.

„Cobra” a avut oferte din campionatele Angliei și Spaniei, de la Manchester United și Real Madrid, dar spune că asta nu l-a dat peste cap.

„M-a liniștit” din prima fază președintele clubului Pedro Cortez, mi-a spus că nu sunt transferabil. Și în plus, eram foarte bine acolo, la Valencia, și a contat foarte mult. Ca dovadă că am jucat 5 ani acolo”, a mai spus fostul internațional.

Adrian Ilie a jucat 5 sezoane la Valencia
Dupa 20 de ani, Adi Ilie dezvaluie. Care e marele sau regret

De unde i se trage porecla „Cobra”

Adrian Ilie și-a căpătat celebra poreclă pe când juca în Spania, la Valencia. Antrenorul de atunci al „liliecilor”, italianul Claudio Ranieri a rămas impresionat după un meci în care Adi Ilie a făcut senzație, cu trei goluri marcate.

După un meci, în Spania, marcasem trei goluri, eram și nou la echipă, și l-au întrebat la conferință despre mine. Și ”i-a scăpat” faza cu cobra, că sunt letal, mă vedea un jucător foarte bun”, a rememorat fostul internațional.

Ascensiunea lui Adrian Ilie: de la Motru, pe marile arene europene

Născut la data de 20 aprilie 1974, la Craiova, Adrian Ilie a debutat la seniori pentru Minerul Motru. De la micuța echipă gorjeană a ajuns la Electroputere, cu care a jucat în prima ligă. A fost remarcat repede de granzii campionatului și așa a făcut pasul spre Steaua București. Participarea în cupele europene l-au dus pe Adrian Ilie la alte echipe de pe Bătrânul Continent. Galatasaray, Valencia, Deportivo Alaves, Beșiktaș sau FC Zurich sunt alte echipe din CV-ul lui Adrian Ilie. Craioveanul a bifat și 55 de selecții în echipa națională, pentru care a marcat 13 goluri.

În cariera sa, Adi Ilie a cucerit 16 trofee. Cele mai multe, 8 la număr, au fost cu Steaua: de 4 ori campion, două Cupe și două Supercupe ale României. Cu Valencia a câștigat titlul în Spania și și-a mai trecut în palmares Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei și Cupa Intertoto. Este dublu campion al Turciei, cu Galatasaray, echipă cu care a câștigat și Supercupa Turciei. La FC Zurich a ridicat trofeul Cupa Elveției deasupra capului.