Greșelile din Chindia – CFR Cluj au fost recunoscute de un oficial din Gruia! Cristi Balaj nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.12.2021, 17:49
Greșelile din Chindia – CFR Cluj au fost recunoscute de un oficial din Gruia! Cristi Balaj nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume

CFR Cluj s-a impus în deplasare în fața Chindiei Târgoviște, scor 1-0, în etapa cu numărul 18 din Liga 1. Unicul gol al partidei disputate la Ploiești a fost marcat de Billel Omrani în minutul 21, după ce Valentin Costache, autorul pasei decisive, controlase mingea cu ajutorul brațului.

Această fază a stârnit, în mod evident, nemulțumirea lui Emil Săndoi, dar și criticile rivalilor campioanei în lupta pentru titlu. Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a acuzat faptul că formația din Gruia a fost favorizată de arbitraje constant în ultimii 4 ani.

Cristi Balaj a recunoscut că golul celor de la CFR Cluj din meciul contra Chindiei trebuia anulat pentru henț

Faptul că echipa clujeană a fost avantajată în acea fază nu a fost ascuns nici măcar de oficialii clubului. Fostul arbitru FIFA Cristi Balaj, în prezent președintele campioanei, a recunoscut că golul lui Omrani trebuia anulat de arbitrul Radu Petrescu pe motiv de henț la Costache.

Totuși, el a ținut să precizeze și că au existat greșeli de arbitraj împotriva echipei sale în acest meci. De asemenea, Balaj a subliniat importanța introducerii sistemului VAR în Liga 1 pentru a se evita astfel de polemici pe viitor.

Orice atingere cu mână în careu a atacantului trebuie sancționată. Totuși, trebuie să avem în vedere că Graovac a fost tras în careu și împiedicat să joace mingea. La acea fază se impunea un penalty. De asemenea, și la Omrani a fost penalty. Trebuie să vină VAR-ul cât mai repede.

Noi nu am vorbit de arbitrajele altora, așa cum se obișnuiește, iar asta se pare că ne-a afectat. Am întâlnit o Chindia care a acumulat anumite nemulțumiri și înțeleg aceste reacții din partea lor”, a spus Cristi Balaj la Digi Sport.

Mihai Stoica: „CFR câștigă campionate peste campionate cu greșeli de arbitraj!”

Reacția lui Cristi Balaj a venit ca urmare a următoarelor declarații făcute de Mihai Stoica:

Eu fac scandal de patru ani, iar CFR Cluj câștigă campionate peste campionate cu greșeli de arbitraj. Eu cred că trei campionate din patru au fost câștigate exclusiv datorită greșelilor de arbitraj. Au fost greșeli prea mari și clare.

La meciul cu Chindia Târgoviște a fost o greșeală care nu poate să fie explicată. Radu Petrescu nu poate să se ducă să le explice șefilor lui această fază”.

Cele mai dure acuzații după victoria controversată a CFR-ului cu Chindia: „E un love story puternic!”