După ce a fost jefuită, o jurnalistă a fost uluită de atitudinea poliției din Qatar. ”Am crezut că a fost tradus greșit”

Ștefănescu Dragoș 21.11.2022, 16:54
După ce a fost jefuită, o jurnalistă a fost uluită de atitudinea poliției din Qatar. ”Am crezut că a fost tradus greșit”

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar a început, iar primele evenimente neplăcute au apărut deja. O jurnalistă din Argentina a fost jefuită chiar în timpul unei transmisiuni în direct. Femeia a avut însă parte de un adevărat șoc atunci când a mers la o secție de Poliție să reclame furtul. Întrebarea primită din partea polițiștilor a lăsat-o fără cuvinte.

Jurnalistă din Argentina, uluită de atitudinea poliției din Qatar. ”Am crezut că a fost tradus greșit”

Campionatul Mondial din Qatar a început în urmă cu o zi. Cum era de așteptat, în cadrul unui eveniment de o asemenea anvergură au apărut și primele incidente neplăcute.

Dominique Metzger (45 de ani), o junalistă din Argentina, a fost jefutită chiar în timpul unei transmisii în direct. Mai exact, femeii i-a fost furat portofelul fără să-și dea seama. Ulterior ea a mers la o secție de Poliție, însă a avut parte de un adevărat șoc. Jurnalista a fost întrebată de polițiști ce pedeaspă vrea să i se aplice celui care i-a furat portofelul. În plus, Metzger a fost asigurată că hoțul va fi prins în cel mai scurt timp. Jurnalista a dezvăluit ulterior că a rămas fără cuvinte în fața acestei situații nemaiîntâlnite.

Ei bine, experienţa mea din Qatar: mi-a fost furat portofelul în timp ce aveam o emisiune în direct. Sunt la o secţie de poliţie acum, am fost trimisă aici pentru a raporta jaful.

Mi s-a garantat că hoţul va fi identificat pe camerele de supraveghere și că mi se va găsi portofelul în care aveam actele, banii, cardurile mele.

Nu mi-am dat seama când am fost jefuită. La un moment dat, dansam cu nişte oameni și cred că acolo s-a petrecut totul.

Localnicii ne văd într-un mod diferit și vor să se distreze cu noi. Am vrut să îmi scot portofelul și să cumpăr o apă. Atunci am realizat că îmi lipsește.

La secție, la un moment dat, m-au întrebat: ”Cum vrei să fie pedepsit? Pentru că vom găsi hoţul, există camere de supraveghere de înaltă calitate”. Am crezut că a fost tradus greșit, dar nu a fost aşa.

Au insistat să mă întrebe ce sentinţă vreau pentru hoţ, dacă să fie condamnat la cinci ani de închisoare, dacă vreau să fie deportat. Au insistat cu întrebările, să decid eu. Dar nu, am spus că îmi vreau doar lucrurile mele. Nu am putut să mă pun în locul Justiţiei. Mi s-a făcut pielea de găină”, a declarat Dominique Metzger, potrivit Marca.

O echipă de jurnaliști danezi a fost amenințată în Qatar de oamenii de ordine

Gazdele Cupei Mondiale din Qatar au încercat tot timpul să dea asigurări că nu vor fi probleme majore cu organizarea. Cu toate acestea, condițiile precare în care au lucrat muncitorii străini la stadioane, problemele cu drepturile omului și nu numai au produs multe suspiciuni față de competiție. Ultimul episod vine să susțină poziția celor care au considerat că niciodată nu trebuia organizat un Mondial în micuțul stat din Golf. Mai ales că acesta se va disputa, în premieră, în mijlocul sezonului regulat.

O echipă de jurnaliști din Danemarca transmitea live din Qatar, când mai mulți stewarzi au încercat să întrerupă emisia. Deși ziariștii au încercat să explice că nu făceau nimic greșit, nu au găsit înțelegere din partea oamenilor de ordine. Aceștia chiar au amenințat că vor sparge camera, dar, din fericire, nu au și acționat în consecință. Așa că, până la urmă, jurnalițtii danezi au reușit să îi convingă pe stewarzi că nu făceau nimic rău și au reușit să-și termine reportajul. La final, autoritățile din Qatar i-au căutat și și-au cerut scuze de la ziariștii danezi.