După ce a fost lăudat de toată lumea, Ștefan Târnovanu își explică filosofia care l-a adus în poarta FCSB-ului

Olteanu Ștefan / 20.12.2021, 17:55

Ștefan Târnovanu (21 de ani) a bifat prima sa apariție în poarta FCSB-ului din acest sezon, după ce a fost titular și integralist în duelul Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB 0-0. Tânărul goalkeeper s-a remarcat cu o prestație excelentă, reușind să pareze nu mai puțin de 8 șuturi ale adversarilor.

„Sunt puternic de fel și am o mare calitate: nu-mi pasă ce zice lumea!”. Ștefan Târnovanu își explică filosofia care l-a adus în poarta FCSB-ului

Ștefan Târnovanu a fost eroul FCSB-ului în runda precedentă din Liga I și a reușit să salveze un punct uriaș pentru echipa sa.
În lipsa lui Octavian Popescu și a lui Ianis Stoica, jucătorii preferați de Toni Petrea pentru a acoperi regula U21, varianta aleasă pentru „primul 11” de tehnician a fost Ștefan Târnovanu.
Goalkeeperul de 21 de ani a fost titularizat în locul lui Andrei Vlad și și-a răsplătit antrenorul cu o prestație excelentă.
Un total de 8 intervenții salvatoare a avut Târnovanu în deplasarea de la Sepsi și a fost cel mai bun jucător al roș-albaștrilor.

Mă bucur pentru el, a fost o schimbare forțată de imprejurări, dar el și-a făcut foarte bine treaba și ne-a scos în câteva situații critice”, a declarat Toni Petrea, după primul meci al lui Târnovanu din acest sezon.

Prestația foarte bună a lui Târnovanu, în condiții de presiune, nu este o surpriză. Tânărul fotbalist spune că nu are probleme de încredere și nu îl afectează nici criticile celor din jur.
Într-un interviu pe care îl acorda în 2020, la puțin timp după transferul său la FCSB, Târnovanu declara:

Sunt puternic de fel și am o mare calitate. Nu-mi pasă ce zice lumea, fiecare să-și țină părerile pentru ei. Dacă le vor spune la TV, e dreptul lor, sunt acolo să analizeze. Oricum știu să trec ușor peste critici, răutăți. Toată lumea își dă cu părerea, e cel mai ușor să scoți pe cineva vinovat. De fel sunt foarte pozitiv și optimist”, spunea Târnovanu, potrivit gsp.ro.

Concurența cu Andrei Vlad nu îl sperie: „Caut să mă ambiționez din fiecare provocare!”

Referitor la concurența cu Andrei Vlad, care de asemenea este un goalkeeper tânăr, Ștefan Târnovanu declara:

Eu în general nu-s genul speriat și iau totul ca atare. Caut să mă ambiționez din fiecare provocare și am învățat că așa pot progresa. Mi-am dorit un astfel de club, unul cu pretenții, care să se bată la titlu. Mă motivează concurența, ideea că pot juca în Champions League. Că echipa la care am ajuns e FCSB, atunci e și mai bine. Înseamnă că am făcut lucrurile bine până acum.

Amândoi suntem portari cu talie, tineri. Nu pot spune mai multe despre Andrei, l-am cunoscut la lot și e un băiat foarte ok. Sigur ne vom înțelege bine. Consider că eu sunt un portar sigur, cred că atuul meu ar fi concentrarea. Ca o concluzie, cred că ne asemănăm într-o oarecare măsură”, mai spunea Ștefan Târnovanu, conform sursei citate.

Andrei Vlad, rivalul său pe post, are 22 de ani.

Ce a declarat Târnovanu după super meciul pe care l-a făcut împotriva lui Sepsi

Ștefan Târnovanu a fost transferat de FCSB în ianuarie 2020, când Poli Iași a încasat în schimbul său 200.000 de euro. El a fost lăsat la Poli Iași, sub forma de împrumut, până la finalul acelui sezon.
Din vara lui 2020 a făcut pasul definitiv la FCSB, unde a rămas până în prezent. Un total de trei apariții a strâns Târnovanu în tricoul roș-albaștrilor, cea din sezonul acesta, cu Sepsi Sf. Gheorghe, fiind și prima în care nu primește gol.

La scurt timp după meciul de duminică seară, Târnovanu a declarat:

M-am lovit rău. La ultima minge mi-am rupt șoldul. Mă doare de mor. M-au felicitat și colegii, și adversarii. Sunt fericit pentru evoluția mea, dar nu pot să fiu total, pentru că nu am bătut. Am încercat să ajut echipa.

Un cadou frumos, neașteptat, ținând cont că anul acesta a început cu decesul tatălui meu, căruia îi și dedic această prestație.

Sperăm să ne putem clasa la final de an pe primul loc, eu cred că există șanse, având în vedere că se înjumătățesc punctele”.

150.000 de euro este cota lui Târnovanu, conform Transfermarkt.

Gigi Becali inovează. Cum are de gând să alcătuiască primul 11. Patronul FCSB i-a umilit pe toți „greii” din echipă.