După ce a zdrobit-o pe Simona Halep, Elena Rybakina a fost nevoită să facă față unei avalanșe de întrebări incomode

Octavian Vasilescu / 08.07.2022, 18:05
După ce a zdrobit-o pe Simona Halep, Elena Rybakina a fost nevoită să facă față unei avalanșe de întrebări incomode

Elena Rybakina (23 de ani, locul 23 WTA) s-a calificat în finală la Wimbledon 2022 după ce a învins-o pe Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA), scor 6-3, 6-3.

La conferința de presă de după victoria cu Halep, Rybakina a fost asaltată cu întrebări despre Rusia. Jucătoarea Elena Rybakina s-a născut în Rusia, dar acum reprezintă Kazahstan.

Jucătorii din Rusia și Belarus au primit interzis la Wimbledon 2022, ca urmare a războiului din Ucraina. În replică, ATP și WTA au decis să nu acorde puncte la ediția din acest an.

Rybakina, contre cu reporterii de la Wimbledon

GSP.ro scrie că Elena Rybakina a avut un dialog mai aprins cu jurnaliștii după victoria cu Halep. Ea a fost întrebată, din nou, ce conexiuni are cu Moscova. Redăm mai jos dialogul de la conferința de presă.

Reporter: Rușii au fost interziși la Wimbledon 2022. Tu ești născută și crescută acolo, ai devenit kazahă de puțin timp…
Elena Rybakina: Joc deja pentru Kazakhstan de mult timp și sunt foarte fericită să reprezint această țară. M-au sprijinit din toate punctele de vedere și nu își are rostul să mă întrebați cum mă simt. E o călătorie lungă pe care o am ca jucătoare kazahă, am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup…v-am mai dat răspunsul acesta și ieri…

Reporter: În inima ta, te simți rusoaică, totuși?
Elena Rybakina: Ce înseamnă în opinia ta să simți că aparții unei țări? Joc tenis, mă bucur de ce am realizat și de meciurile de aici. Îmi pare rău că jucătorii ruși nu sunt aici, dar mă concentrez pe faptul că am oportunitatea să joc pe cele mai importante arene ale lumii. Încerc să îmi fac treaba cât mai bine.

„De ce trebuie să ne întoarcem mereu la subiectul acesta?”

Reporter: Ce te-a determinat să lași Rusia pentru Kazakhstan, părinții tăi încă locuiesc în Moscova?
Elena Rybakina: De ce trebuie să ne întoarcem mereu la subiectul acesta? Am spus deja tot ce era de spus. Azi, la meci, de exemplu, președintele Federației de Tenis din Kazakhstan a venit să mă susțină. E un lucru mare, beneficiez de o încredere incredibilă din partea acestor oameni și apreciez enorm tot ce au făcut pentru mine.

Reporter: Sunt anumite zvonuri care susțin că încă trăiești la Moscova…
Elena Rybakina: Cred că trăiesc peste tot, pentru că sunt jucătoare de tenis și mă aflu mereu pe drumuri. Cea mai mare parte a timpului o petrec în țările unde joc, acolo mă și antrenez. Între turnee, mă pregătesc în Slovacia, am mers o perioadă și în Dubai. Deci, nu trăiesc într-un loc anume, sincer.

Elena Rybakina s-a născut la Moscova, dar din 2008 reprezintă statul Kazahstan. Ea și-a schimbat cetățenia pentru a primi fonduri din Kazahstan.

În marea finală, Elena Rybakina se va duela cu Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA). Tunisianca a învins-o pe Tatjana Maria (34 de ani, locul 103 WTA) în prima semifinală, scor 6-2, 3-6, 6-1.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep – Elena Rybakina