După ce l-a învins pe Badr Hari, Benny Adegbuyi a primit o veste proastă. Ce se întâmplă cu super campionul

Catinca Giosanu 12.01.2021, 21:52
După ce l-a învins pe Badr Hari, Benny Adegbuyi a primit o veste proastă. Ce se întâmplă cu super campionul

La cei 35 de ani ai săi, Benny Adegbuyi ar probleme. Cunoscutul luptător a ajuns în centrul atenției din cauza unui scandal iscat în urmă cu mai bine de 10 ani. El riscă să fie rejudecat, după ce a fost absolvit de vină în anul 2013.

Motivul pentru care Benny Adegbuyi are probleme

În vara anului 2009, Benny Adegbuyi a fost implicat într-un mare scandal. Incidentul a avut loc în Clubul Yax din Cîmpeni, județul Alba.

Din primele date reiese faptul că totul a început după ce câțiva tineri au venit în club pentru a sărbători o zi de naștere. Din nefericire, onomastica s-a transformat într-un scandal sângeros căruia i-a căzut victimă unul dintre bodyguarzii localului. În altercație a fost implicat și Benny Adegbuyi. În timp ce încerca să aplaneze conflictul, luptătorul a primit un pumn în plină figură care l-a năucit. S-a întâmplat în jurul orei 3:00, după ce prietena unuia dintre viitorii inculpați ar fi fost abordată și bruscată de către un bărbat.

În urma celor petrecute, bodyguardul Ioan-Vasile Pui a mers la baie, pentru a se spăla de sânge. În acel moment, au năvălit peste el atât Benny Adegbuyi, cât și trei prieteni de-ai săi. Bodyguardul a fost lovit, cu bestialitate, cu pumnii și picioarele.

Ulterior, Benny Adegbuyi a fost trimis în judecată, fiind acuzat de mai multe lucruri. Printre acestea se numără tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Deși a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru primul capăt de acuzație, și la doi, pentru celelalte, el a fost absolvit de orice vină. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2013.

Benny Adegbuyi riscă să fie rejudecat pentru mutilarea unui bărbat
Benny Adegbuyi riscă să fie rejudecat pentru mutilarea unui bărbat / Sursa Foto: Eurosport

Vestea primită de luptătorul român

Jurnaliștii de la Gândul.ro notează că Ioan-Vasile Pui a făcut o plângere către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție. Se pare că acuzațiile sale sunt foarte grave.

În plângerea respectivă, acesta susține faptul că trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) ar fi luat decizia respectivă pentru a-l favoriza pe Benjamin Adegbuyi. Asta prin declarații ale unor martori care ar fi fost interpretate în mod greșit.

În prezent, fostul bodyguard Ioan-Vasile Pui nu își mai poate întreține familia. Motivul este că suferiă de un handicap grav, cu care s-a ales în urma altercației căreia i-a căzut victimă în club și este șomer.

Urmăriți Playsport.ro și pe