După ce l-a părăsit pe Mihaiță Neșu, și-a refăcut viața în America. Ce face acum Maria, ex-soția fostului fotbalist

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.08.2021, 09:58
După ce l-a părăsit pe Mihaiță Neșu, și-a refăcut viața în America. Ce face acum Maria, ex-soția fostului fotbalist

Mihăiță Neșu a trecut prin momente dramatice în urmă cu 10 ani. În 2011, pe vremea când evolua în Olanda pentru Utrecht, fostul fundaș stânga a fost lovit dur la un duel aerian în timpul unui antrenament de colegul său de la acea vreme Alje Schut. În urma acelui contact, Neșu s-a ales cu o vertebră cervicală ruptă și de atunci și-a petrecut viața într-un scaun cu rotile.

Cu ce se ocupă în prezent fosta soție a lui Mihăiță Neșu

Mai mult, la numai nouă luni de la acel accident, Neșu a fost părăsit și de soția sa Maria. Ea a divorțat de fostul fotbalist, cu care se căsătorise în 2006, spunând la acel moment: „Nu pot să sta cu un bărbat paralizat”. După despărțire, femeia s-a mutat în Statele Unite ale Americii, acolo unde locuia deja de mai mult timp fratele său. Potrivit cancan.ro, la trei ani de la divorțul de Mihai Neșu, Maria și-a refăcut acolo viața alături de un om de afaceri originar din Oradea, iar în prezent ea este designer de încălțăminte.

Fosta soție a lui Mihai Neșu și-a refăcut viața în Statele Unite alături de un afacerist din Oradea
Fosta soție a lui Mihai Neșu și-a refăcut viața în Statele Unite alături de un afacerist din Oradea

Cum l-a schimbat accidentarea pe Mihăiță Neșu

Pentru majoritatea oamenilor un astfel de accident ar însemna o adevărată tragedie, sfârșitul vieții așa cum era ea până la acel moment. Pentru Mihăiță Neșu nu a fost deloc așa, ba din contră. Fostul fotbalist a mărturisit în mai multe rânduri că pentru el a reprezentat un nou început, o nouă șansă. El s-a regăsit în credința ortodoxă și spune de fiecare dată când are ocazia că acesta este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată.

Mi-am dorit toată viaţa sa fiu fotbalist. A fost dorinţa mea cea mai mare. Şi a doua cea mai mare, să am fooooaarte mulţi bani. Ce să fac cu ei? Nu ştiu! Nu mi-am dat seama nici acum. Nu ştiu de ce mi s-a întâmplat asta (n.r. accidentarea). Pe mine m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu. Parcă nu te mai deranjează că eşti în scaun.

Toţi avem şanse egale: bolnav, sărac, bogat, sănătos. Cred că Dumnezeu mi-a dat multe daruri pe care nu le-am luat în seamă, eu m-am chitit pe fotbal. Celelalte le-am aruncat la gunoi. Aveam talent şi la desen, la pictură, dar mai ales la modelaj. Eram singurul care aveam răbdare. Dar, din păcate, nu le-am dat importanţă. Eram animalul din om pe teren şi când plecam acasă eram mieluşel liniştit. Voiam să demonstrez tuturor că, deşi eram mic şi firav, mă pot lupta cu oricine de la egal la egal. Aveam o voinţă extremă.

Lumea a iubit-o, nu ştiu cât de folositoare mi-a fost asta, dar lumea m-a iubit aşa. Fotbalul e un sport văzut mai puţin ortodox, dar mi-a oferit prietenii care îmi erau cei mai credincioşi. Şi aşa m-am dus şi eu pe drumul asta, al credinţei”, a spus Mihai Neșu cu ceva timp în urmă într-un interviu acordat pentru Trinitas TV.