După Dan Petrescu și Șumudică, Adrian Mutu e gata să semneze în campionatul Turciei. Ce echipă îl vrea pe „Briliant”

Radu Bordei 22.01.2021, 14:00
După Dan Petrescu și Șumudică, Adrian Mutu e gata să semneze în campionatul Turciei. Ce echipă îl vrea pe „Briliant”

Adrian Mutu ar putea pleca în Turcia, după Dan Petrescu și Marius Șumudică. Nu este prima dată când numele selecționerului de la naționala de tineret a României este menționat în discuții cu echipe din Turcia. Deși nu are multă experiență din postura de antrenor, Mutu este un nume căutat nu doar în România, dar și peste hotare.

La sfârșitul anului trecut, presa din Turcia anunțase că Mutu este favorit să preia o echipă din Istanbul. Mai erau și alte grupări interesate de colaborarea cu fostul mare atacant.  Cel puțin așa arătau rapoartele jurnaliștilor de pe Bosfor.

Adrian Mutu ar putea pleca în Turcia, după Dan Petrescu și Marius Șumudică

Totuși, chiar dacă în urmă cu o lună nu s-a materializat nimic, ziariștii de la Istanbul insistă în această direcție. Prestigiosul cotidian Hurriyet este convins că Adrian Mutu are o cotă crescută, după ce a calificat echipa națională de tineret la Campionatul European. De aceea sunt destule grupări din Turcia care îl urmăresc îndeaproape. Acestea au și pregătit oferte pentru fostul lider al naționalei României.

Acesta ar putea deveni al treilea antrenor român, în prima ligă din Turcia. Rezultatele bune obținute de Marius Șumudică cu Gaziantep au deschis ușa pentru tehnicienii din țara noastră. Acum Dan Petrescu a venit să salveze Kayserispor de la retrogradare, iar Șumi este așteptat să facă același lucru cu Rizespor.

Adrian Mutu a impresionat la naționala de tineret

Totuși, selecționerul de tineret pare tentat să fie pe bancă în martie. Mutu ar vrea să ducă la bun sfârșit turneul final iar din vară ar putea negocia cu alte echipe.

Mutu a fost dorit și de campioana României

Mutu nu a atras interes doar din partea grupărilor de pe hotare. Patronul campioanei României, CFR Cluj, l-a dorit și el pe fostul internațional. Neluțu Varga era pregătit să treacă peste sfaturile apropiaților și să facă toate eforturile pentru Mutu. Până la urmă selecționerul n-a renunțat la contractul cu Federația, iar la Cluj a ajuns Edi Iordănescu.

Mutu a recunoscut că este prieten cu Varga și că a existat interes din partea ardelenilor. Totuși nu s-a ajuns la nicio negociere concretă.

Mutu este premiant la cursurile pentru licența PRO

Calificarea la Campionatul European de tineret nu este singurul motiv pentru care multe cluburi sunt intereste de Mutu. Fostul golgheter de la Fiorentina a obținut și licența PRO și nimic nu îl mai poate să își conducă, fără probleme, echipa de pe margine.

Mai ales că a obținut și o notă foarte mare, 9,60. Doar Mirel Rădoi a reușit să îl întreacă. Deci viitorul lui Mutu, ca antrenor, arată foarte bine.

Urmăriți Playsport.ro și pe