După emigrarea lui Doroftei în Canada, ”tatăl” său a ”adoptat” 20 de copii! Povestea fabuloasă a antrenorului cu 4 bypass-uri

Gabriel Eșanu 04.01.2021, 19:26
După emigrarea lui Doroftei în Canada, ”tatăl” său a ”adoptat” 20 de copii! Povestea fabuloasă a antrenorului cu 4 bypass-uri

Titi Tudor, cunoscut de iubitorii boxului ca Titi „Prosop”, este unul dintre cei mai buni antrenori de box din România. El l-a descoperit și l-a pregătit pe Leonard Doroftei, dar misiunea sa în sporturile de contact nu s-a încheiat aici. De mulți ani pregătește zeci de copii pentru performanță. Pentru unii dintre ei devine un adevărat părinte adoptiv. Pe lângă antrenamente, Titi „Prosop” are grijă ca micuții să aibă mâncare și, cel mai important, să nu sară peste școală.

Titi Prosop, despre gestul care i-a adus porecla: „Am luat obiceiul ăsta la meciurile lui Doroftei”

„Sunt în jur de 50 și ceva de copii care vin la mine la sală, dar stau în cantonament. Am grijă cam de 20 de copii, le dau mâncare, cazare, iar școala este pe primul loc pentru mine”, a povestit Titi Prosop, conform ProSport.

Leonard Doroftei a povestit în multe rânduri că Titi „Prosop” a fost ca un adevărat tată pentru el. La fel spun și copii pe care legendarul antrenor îi îndrumă în prezent spre performanță.

„Maestrul mă ajută cu orice, e alături de noi, de toată echipa. Este ca un tată pentru tot clubul, își dă toate puterile ca să facă orice pentru noi” – Marian Ghinoiu,  17 ani, campion național la categoria 49 kg.

Un obicei pe care îl are la meciurile elevilor săi, pentru a scăpa de stress, i-a adus porecla de Titi „Prosop”: „Obiceiul de a mușca din prosop l-am luat la meciurile lui Doroftei. Dacă zbieram și arbitrul îmi atrăgea atenția, îi scădea punctaj copilului și atunci am luat prosopul, am tras de el”.

Titi Prosop are 65 de ani și puțini s-ar fi așteptat ca el să mai poată antrena. A făcut infarct în 2013, în timp ce se afla în Rusia, la Campionatul European pentru Juniori. A fost operat de doctorul Brădișteanu și are 4 by-passuri. Dar trăiește la fel de intens fiecare luptă a elevilor săi.

A făcut infarct în 2013, în Rusia, furios din cauza arbitrajului: „În momentul în care m-au dat învins, m-a luat o căldură…”

„În semifinalele competiției am fost furat rău de tot cu Jitaru. Și, în momentul în care m-au dat învins, m-a luat o căldură… Am ieșit afară, m-am așezat și m-a văzut un antrenor, prieten bun de-al meu, rus, și a chemat salvarea. Am fost stabilizat în Rusia. Am stat acolo 72 de ore, au vrut să mă opereze. Într-un interviu le-am zis rușilor că nu rămân la ei. Că dacă m-ați furat la meci, îmi furați și inima și ajung în România fără ea”, a declarat Titi Tudor, antrenor emerit de box.

Iar decizia de a veni în România să se opereze s-a dovedit a fi una inspirată: „Mi-a fost frică. Decât să mor pe patul de operație, mai bine acasă. Am dat peste doctorul Brădișteanu, care are și dânsul trei bypass-uri. Mi-a spus: ‘matale o să ai 4, o să fiu invidios. S-a descheiat la halat și ‘uite, nea Titi'”.

Urmăriți Playsport.ro și pe