E cea mai jenantă ofertă din perioada de transferuri? Cât a ajuns să primească Barcelona pentru unul dintre cei mai importanți jucători ai săi

Ștefănescu Dragoș / 15.01.2022, 15:57
E cea mai jenantă ofertă din perioada de transferuri? Cât a ajuns să primească Barcelona pentru unul dintre cei mai importanți jucători ai săi

Barcelona se zbate momentan în mediocritate în ciuda eforturilor făcute de conducerea clubului. De la venirea lui Xavi, echipa trece printr-un proces de reconstrucție. Din cauza randamentului slab, unul dintre jucătorii importanți ar putea părăsi echipa de pe Camp Nou în următoarea perioadă.

Barcelona se poate despărți de unul dintre jucătorii săi importanți

Barcelona este în plin proces de reconstrucție de la venirea lui Xavi pe banca tehnică. Catalanii se bazează în primul rând pe tinerii crescuți la propria academie, dar rezultatele se lasă încă așteptate.

Având în vedere problemele financiare pe care le au, catalanii vor trebui să se despartă de mai mulți jucători importanți. Unul dintre cei care ar putea să plece de pe Camp Nou este Frenkie de Jong (24 de ani). Olandezul continuă să fie titular incontestabil şi sub comanda lui Xavi, dar fără să iasă în evidenţă. Din 2019, când Barcelona le-a plătit celor de la Ajax 86 de milioane de euro (75 de milioane euro preţ fix plus 11 milioane bonusuri), de Jong nu a impresionat și ar putea fi cedat în următoarea periodă.

De serviciile jucătorului olandez s-au interesat Chelsea, Manchester United și Bayern Munchen. Se pare că londonezii au făcut deja o ofertă de 40 de milioane de euro pentru Frenkie de Jong. Suma a fost însă considerată mult prea mică de către conducerea Barcelonei. Rămâne de văzut cât va plusa echipa lui Thomas Tuchel pentru fotbalistul olandez.

Nico, Gavi şi Pedri sunt jucătorii care acoperă mijlocul terenului la Barcelona, astfel că olandezul poate deveni subiectul unei vânzări, după cum precizează AS.com. În plus, Joan Laporta speră să dea lovitura şi să obţină semnătura lui Haaland, care în vară va costa 75 de milioane de euro. Astfel, nevoia de bani ar putea fi hotărâtoare în cedarea lui Frenkie de Jong.

Matthijs De Ligt dorit pe Camp Nou

Barcelona este interesată de aducerea lui Matthijs De Ligt (21 de ani) de la Juventus. Transferul lui De Ligt pe Camp Nou este foarte plauzibil având în vedere informațiile apărute în presa internațională.

Conform jurnaliștilor, olandezul are o clauză în contract care i-ar permite Barcelonei să-l cumpere de la Juventus cu un preț redus. În anul 2019, De Ligt a fost adus de la Ajax pentru 75 de milioane de euro. Se pare că una dintre condițiile pentru a semna cu Juventus a fost o clauză specială pentru Barcelona, care să aibă fix aceeași sumă plătită inițial. Acesta ar fi un avantaj imens pentru clubul catalan, având în vedere că pentru orice alt club din lume, clauza lui Matthijs De Ligt este de 120 de milioane de euro.