FC Barcelona și Juventus lucrează la afacerea iernii pe piața transferurilor. Ce schimb de jucători pregătesc

Olteanu Ștefan / 12.01.2022, 15:57

FC Barcelona și Juventus ar putea face în următoarele zile o nouă afacere pe piața transferurilor. Cele două cluburi au o relație bună, iar Xavi și Massimiliano Allegri ar putea profita de acest lucru pentru a face un schimb de jucători.

Morata la FC Barcelona, Depay la Juventus. Super afacerea anunțată de spanioli

În ultimele zile s-a vehiculat tot mai intens posibilitatea ca FC Barcelona să îl vândă pe Memphis Depay în această iarnă, iar una dintre echipele care și-a manifestat interesul a fost Juventus. De asemenea, Inter și AC Milan sunt și ele tentate să facă o ofertă pentru atacantul olandez al Barcelonei.
Cu toate acestea, prioritate în acest moment ar avea torinezii antrenați de Massimiliano Allegri. Juventus l-a pierdut recent pe Federico Chiesa, care și-a rupt ligamentul încrucișat anterior la genunchiul stâng și nu va mai putea evolua tot restul sezonului. În acest context, tehnicianul italian este disperat să aducă un nou jucător de profilul lui Chiesa.
Sport.es anunță că alesul lui Allegri este Memphis Depay de la Barcelona, iar Juventus a început deja negocierile pentru un eventual împrumut. Însă, catalanii propun o variantă și mai tentantă. Conform sursei citate, în afacere ar putea fi introdus și Alvaro Morata, atacant pe care Xavi l-a dorit insistent în această iarnă.

Un schimb ar putea fi o opțiune bună pentru ambele cluburi”, notează jurnaliștii spanioli.

Morata ar fi, cu siguranță, încântat de posibilitatea unui transfer la Barcelona. Rămâne de văzut, însă, dacă Allegri va accepta să îl ofere la schimb pentru transferul lui Depay.
Într-o conferință de presă acordată recent, antrenorul lui Juventus spunea că nu are de gând să renunțe la Morata:

Alvaro este un jucător important. Am vorbit cu el şi i-am spus că nu va pleca. Subiect închis!”, a spus Massimiliano Allegri.

Memphis Depay, mesaj războinic înainte de Supercupa Spaniei

În această seară, de la ora 21:00, Supercupa Spaniei va oferi un nou duel „El Clasico” iubitorilor de fotbal. Barcelona și Real Madrid se vor întâlni pe stadionul „King Fahd International” din Riyadh, într-un meci ce se anunță a fi extrem de spectaculos.
Revenit recent după o accidentare, Memphis Depay ar putea fi trimis în „primul 11” de Xavi. În ciuda faptului că presa iberică a scris recent că olandezul nu este tocmai pe placul antrenorului, se pare că Depay nu se lasă afectat de zvonuri și, înainte de „El Clasico”, a transmis un mesaj războinic pe rețelele de socializare:

Suntem pregătiți! Astăzi este o zi importantă pentru noi toți care apărăm acest club, este ziua unui „Clasic”. Noi suntem Barcelona!”, a scris Depay pe Twitter.

8 goluri și două pase decisive a reușit Depay, în 22 de meciuri jucate pentru Barcelona în acest sezon.