E cel mai în formă român din Spania. Alex Pașcanu joacă senzațional în Segunda Division

Bordei Radu 16.08.2022, 15:16
E cel mai în formă român din Spania. Alex Pașcanu joacă senzațional în Segunda Division

După ce a jucat la Leicester, CFR Cluj sau Voluntari, Alex Pașcanu pare că și-a găsit locul, în Segunda Division. Fundașul de 23 de ani este în mare formă pentru noua sa echipă, SD Ponferaddina. Evoluțiile lui pot fi o veste bună și pentru selecționerul Edi Iordănescu.

Alex Pașcanu, o nouă evoluție superbă în Segunda Division. Ce notă a luat fundașul

În al treilea său sezon în Spania, Pașcanu este tot mai sigur și încrezător, în jocul lui. Fundașul care nu a primit destule șanse la CFR Cluj, este printre cei mai buni fotbaliști de la Ponferaddina. S-a văzu și la ultima partidă, când echipa lui a câștigat cu 3 la 2 meciul cu Cartagena. Pașcanu a făcut un meci excelent, primind nota 7,2 pe site-ul de specialitate Sofascore, cea mai mare din apărarea învingătorilor. Românul a condus defensiva care a rezistat pe final, chiar dacă și oaspeții au punctat de două ori. Una din reușitelele celor de la Cartagena i-a aparținut fostului dinamovist, Borja Valle. Acesta a debutat cu gol pentru Cartagena.

Celălalt român de la Ponferradina, Paul Anton, a rămas pe banca de rezerve.

Alex Pașcanu, desemnat cel mai bun jucător Under 23 din sezonul trecut de Segunda Division

La doar 23 de ani, Alex Pașcanu, fotbalistul crescut de Leicester devine un reper deja în Segunda Division. E din 2020 la micuțul club din eșalonul doi spaniol și are evoluții tot mai apreciate.

Fost internațional U17, U18 și U19, apoi sefiminalist cu România U21 la EURO 2019 și participant la EURO 2021, ulterior olimpic la Tokyo, Alex așteaptă debutul la naționala de seniori pregătită de Edward Iordănescu.

O mândrie enormă, sincer. Dar, pe de altă parte, îți spun sincer că e o recunoaștere firească pentru tot ce am făcut, dincolo de acest sezon. Ultimii doi ani în Spania am jucat toate meciurile posibile, am crescut mult în joc, am fost constant.

Mulți colegi m-au sunat și mi-au scris ca să mă felicite, a fost o bucurie mare și pentru club. E o recunoaștere importantă și pentru Ponferradina, vorbim de un club cu istorie dar care și-a depășit condiția la nivel de buget și resurse, ceea e admirabil.

Am îmbrăcat tricoul României de la nivel U17 până aici, când aștept să și debutez la nivel de seniori. Cred că am făcut pașii din cariera mea cu atenție și răbdare. Am confirmat deja în Segunda Division, vom vedea ce înseamnă noul sezon pentru mine la nivel de club. Simt, sincer, că am crescut foarte mult în joc, pentru că am învățat multe și am căpătat constanță. Sunt sigur că pot să ajut echipa națională și voi fi mai mult decât bucuros atunci când se va decide că e nevoie de ajutorul meu, a declarat fotbalistul, într-un interviu pentru Playsport