E convins că Gigi Becali ar fi mulțumit dacă l-ar angaja: „Ce credeți că în cazul lui Olăroiu a fost altfel?”

Robert Zanfir 28.11.2022, 16:38
E convins că Gigi Becali ar fi mulțumit dacă l-ar angaja: „Ce credeți că în cazul lui Olăroiu a fost altfel?”

Ciprian Panait (46 de ani) spune că ar putea colabora cu Gigi Becali la FCSB. Fostul antrenor secund de la Rapid, Vaslui sau Poli Timișoara este liber de contract după despărțirea de Al Kharaitiyat, din Qatar.

În plin Campionat Mondial, Superliga se pregătește să revină în atenția microbiștilor. Joi, 1 decembrie, FCSB are programată restanța cu Botoșani, care contează pentru runda a 6-a. Între timp, Gigi Becali și ai lui anunță că vor continua cu Mihai Pintilii la conducerea echipei. Fostul mijlocaș va beneficia de un „paravan” cu Licență PRO.

Ciprian Panaint, convins că ar putea colabora cu Gigi Becali

Ciprian Panait s-a remarcat în fotbalul românesc ca antrenor secund. Plecat în zona Golfului, fostul secund al lui Laurențiu Reghecampf și-a trecut în CV echipe precum Al Raed și Al Batin, din Arabia Saudită, sau Sohar SC (Oman) și Al Kharaitiyat (Qatar). Tehnicianul, doctor în educație fizică și, în prezent, lector universitar la UNEFS, spune că ar găsi calea de a colabora cu un patron precum Gigi Becali. Totuși, recunoaște că fotbalul românesc a scăzut foarte mult, iar unul dintre motive este nivelul slab al antrenorilor.

„Vă rog să mă credeți că mi-aș dori, dar eu cred că lumea în România nu are nevoie de oameni ca mine. Din păcate, eu spune cu tristețe lucrul acesta.

Mă refer la faptul că în România se caută ‘yes men’, se caută oameni care să spună azi da, iar mâine nu, se caută oameni care să spună că se duc în dreapta și virează în stânga. Eu așa simt, nu am loc, nu mă regăsesc în ceea ce poate oferi fotbalul românesc în momentul acesta. Ca atare, privirea mea e îndreptată tot spre Orientul Mijlociu pentru că acolo am făcut performanță. Când am fost la prima echipă a lui Al Hilal, nimeni n-a spus: ‘Cine e ăsta, ce face?’. Nu, oamenii au văzut ce lucrez eu, cum mă comport, cum mă apreciază jucătorii și atunci au spus că merit o șansă.

Am câștigat, am lăsat tot timpul echipa pe primul loc, am câștigat două campionate, cupe și n-a interesat pe nimeni numele meu. În România e mai complicat”, a declarat Ciprian Panait pentru Sport.ro.

FCSB nu e o sperietoare pentru Ciprian Panait: „Să nu credeți că mă autopropun”

„Eu am mai spus chestia asta, dar nu vreau să creadă cititorii dumneavoastră că mă autopropun. Eu am dat un exemplu și am spus așa: toți antrenorii care au fost la FCSB au fost foarte norocoși să fie acolo pentru că e o echipă enormă, finanțată la un nivel superior, care are condiții și de la care se așteaptă foarte mult. Asta ar fi una. A doua: când te duci acolo, cunoști condițiile. În al treilea rând, nu cred că vreodată patronul echipei, care are compartamentul pe care îl are, s-a dus la antrenament și i-a spus antrenorului care a fost, indiferent cine a fost, să nu facă exercițiul ăla, ci să îl facă pe altul. Eu nu cred chestia asta.

Dacă cineva îmi spunea chestia asta, atunci eu îmi retrag toate cuvintele. În ideea asta am spus că pentru mine n-ar fi nicio problemă să lucrez cu un patron ca domnul Gigi Becali, care asigură toate condițiile, salariile sunt la timp și investește foarte mult în tineri. Eu ca antrenor principal aș pregăti echipa la nivel maxim, trebuie să îi ofer patronului 2-3 variante de echipe, iar în momentul în care patronul vine și spune: ‘Nu joacă ăsta, ci celălalt!’, e normal să-i explic: ‘Nu joacă ăsta pentru că se poate întâmpla asta’. Și atunci eu nu cred că omul e împotriva performanțelor și va înțelege.

Credeți că cu Olăroiu nu a fost tot așa? Dar Olăroiu a avut acea inteligență nativă prin care a știut să-i spună domnului Becali: ‘Băi, facem asta!’, apoi a câștigat meciul și normal că a avut mână liberă să facă ceea ce și-a dorit”, a mai declarat tehnicianul.

Atac la Nicolae Dică: „Nu e normal ce a făcut!”

Ciprian Panait spune că Nicolae Dică a greșit când a vorbit despre FCSB, după ce și-a anunțat demisia. Panait crede că nu poate fi termen de comparație între Dică și Edi Iordănescu.

„Eu sunt de acord, dar eu nu l-aș băga în aceeași oală pe Dică cu Edi Iordănescu. Edi Iordănescu e o capacitate intelectuală, clar! E antrenorul naționalei și nu l-aș pune în aceeași discuție cu Nicolae Dică. După părerea mea, poate să se supere pe mine, eu nu cred că e normal ca azi să-ți dai demisia de la FCSB, iar a doua zi să mergi în studio și să vorbești de stânga și de dreapta. Mă refer la Dică, clar!

În momentul în care te duci acolo, ești conștient în ce te bagi și trebuie să ai capacitatea intelectuală să vezi dacă faci față sau nu. Punct! Pentru mine asta e determinant. Nu se poate face comparație între Edi Iordănescu și Dică. Păi, cu Edi Iordănescu a câștigat FCSB 7 sau 8 meciuri la rând. Era în obiectiv. Acolo au fost discuții de altă natură, extrafotbal. Dar aici, în cazul în care a fost Dică, ce discuții să mai ai când vedeai că echipa e cum e?

Eu am semnalat în toate intervențiile mele la televizor multe greșeli în jocul FCSB-ului. Multe! Nici până când a fost schimbat antrenorul nu a avut capacitatea să schimbe acest lucru. Asta ce dă dovadă? Răspundeți dumneavoastră la întrebarea asta, așa că eu nu i-aș plânge pe cei care zic: ‘Vai, am fost acolo și s-a băgat patronul peste mine!’. Să te văd când te duci la altă echipă. Hai, să vedem! Mă bucur pentru Toni Petrea că realizează ce realizează la Chindia. Ăsta e antrenor! Ia o echipă în genunchi și o ridică. Hai să-i vedem și pe ceilalți care se plâng că au fost la FCSB și au avut condiții rele”

Mihai Stoica a avut un răspuns dur pentru şeful Şcolii de Antrenori

Lucian Burchel a dezvăluit la Playsport Live că Mihai Pintilii nu va mai putea sta pe banca FCSB și că echipa lui Gigi Becali este în pericol. Totuși, Mihai Stoica îl contrazice pe șeful Școlii de Antrenori de la FRF.

„Valeriu Argăseală a vorbit cu domnul Burchel. Acesta l-a îndrumat spre Comisia Juridică. Valeriu Argăseală a vorbit la Comisia Juridică şi am primit dispensa asta, pentru că altfel arbitrii nu îl lăsau să stea. Dar nu înţeleg de ce se agită domnul Burchel, pentru că nu e niciun fel de problemă. Pintilii va sta pe bancă în calitate de delegat, cum a făcut-o şi până acum. Iar antrenor cu licenţa PRO va fi pe bancă.

Să nu se mai agite, nu trebuie să facă nicio întâmpinare. Să stea să se calmeze, nu e niciun fel de problemă. Nu mai are niciun sens să discutăm, Pintilii va fi delegatul echipei. Aşa va sta pe bancă. Va fi un antrenor al licenţei PRO, absolvent al celebrei şcoli de antrenori din România.

Am şi eu o problemă. Aş vrea să îi adresez domnului Burchel rugămintea să îmi spună. Vreau să mă înscriu la şcoala de antrenori. Aş vrea, dacă se poate, să îmi spună când. În 5 ani îmi iau licenţă PRO? Am bacalaureatul… sunt absolvent al unui institut de învăţământ superior, am terminat în 1989 Institutul Politehnic” a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

Noi, românii, suntem ași în a găsi portițe din astea. Într-o țară normală eu nu cred că s-ar face atât caz de această situație. E o situație deosebită pentru FCSB, ei vor găsi o soluție și sper să fie cea mai bună.
Ciprian Panait, pentru Sport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe