EXCLUSIV. Mihai Pintilii primește interzis să antreneze FCSB. „Acum nu poate să fie nici secund”

Bordei Radu 14.11.2022, 18:49
EXCLUSIV. Mihai Pintilii primește interzis să antreneze FCSB. „Acum nu poate să fie nici secund”

Mihai Pintilii este varianta pe care o doresc și Gigi Becali și Mihai Stoica, pe banca FCSB. Cu toate acestea, fostul mijlocaș ar trebui să mai aștepte până să fie principal. Directorul Scolii de Antrenor de la FRF le blochează speranțele șefilor clubului.

Mihai Pintilii mai are de așteptat să fie antrenor la FCSB. „Peste un an jumătate va fi antrenor calificat”

Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenor, din cadrul FRF, a intrat la Playsport Live pentru a lămuri situația lui Mihai Pintilii.

„Eu am o apreciere mare pentru Pintilii. Este un fost jucător de mare calitate și acum urmează cursurile de a deveni antrenor. El va fi într-un an jumătate antrenor calitate, acum nu are cum. În același timp Mihai urmează cursurile de licență UEFA B, în Moldova. Acolo poate să urmeze aceste cursuri fără să aibă calificarea de antrenor. La noi, ca să obții o licență UEFA A sau PRO, trebuie să ai calificarea de antrenor. Aici se angajează calificarea nu licența, aceea este cum ar veni supraspecializare. Cu o licență UEFA dobândești dreptul să stai pe bancă la un anumit nivel al fotbalului” a precizat oficialul

Acesta s-a declarat surprins că Pintilii a fost antrenor interimar la meciurile cu Rapid și FCU Craiova.

Mihai nu are nici calificare, nici licență UEFA. Chiar dacă ar avea licența UEFA B, tot nu ar putea sta ca antrenor principal. O va face când va avea calificare și apoi va urma cursul normal de licențiere, adică licența A și apoi PRO. Eu nu cred că cei de la FCSB vorbesc serios când îl consideră pe Pintilii antrenor interimar, noi nu avem nicio cerere în acest sens. UEFA i-a permis să stea pe bancă cu West Ham, dar regulamentele noastre nu permit așa ceva. Chiar am verificat, dar nu există nicio cerere din partea clubului FCSB. Nu știu cum a stat pe bancă, repet, nu există o cerere oficială din partea clubului.

Eu sunt obligat să fac o sesizare la Comisia Juridică și ei vor face lumină, a comentat Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori FRF.

Portița de care vroia să se folosească FCSB, blocată de FRF. „Din iarnă se schimbă tot”. Ce riscă Prepeliță, Poenaru și Croitoru

Burchel a precizat că FRF va bloca și portițele din regulament, care au condus la cazuri precum cele ale lui Andrei Prepeliță sau Marius Croitoru.

„Mihai dă dovadă că vrea să intre în legalitate, vrea să învețe. Are un mare potențial, dar acesta cred că se va manifesta de abia după ce va trece prin toate etapele. El acum nu poate să ocupe nici măcar postul de antrenor secund. Să zicem că are licență B, poate semna un contract de antrenor, dar nu poate da nici măcar o indicație. Nu știu cum va putea sta pe bancă, noi lucrăm la modificări regulamente în ceea ce privește statutul antrenorului, din iarnă lucrurile vor arăta altfel.

De exemplu, un antrenor cu licența B nu va mai sta pe bancă ca antrenor cu portarii, pentru că vom avea și acolo licențe noi. La finalul anului competițional, nu vei mai putea sta pe bancă drept antrenor de portari, pentru că vei avea nevoie de licență specială. Această portiță trebuie eliminată, pentru că aduce deservicii. Conducătorii de cluburi trebuie să fie mai atenți la regulamente, vrem să evităm situații cum au fost cazurile Prepeliță și Poenaru. Acestea se judecă acum și vor fi soluționate. Noi am avertizat de la începutul anului, nu s-a ținut cont și acum vor primi amenzi care sunt destul de mari. I-am avertizat să își repsecte condiția de antrenori secunzi sau de portar. Ei nu au făcut-o, noi am demarat o acțiune pe 10 etape, acum se judecă, a încheiat Burchel