E jale la echipa lui Ianis Hagi. 5 jucători ai lui Rangers au fost pedepsiți pentru încălcarea regulilor

Giosanu Catinca / 30.03.2021, 23:58
E jale la echipa lui Ianis Hagi. 5 jucători ai lui Rangers au fost pedepsiți pentru încălcarea regulilor

Echipa lui Ianis Hagi a primit o nouă lovitură. Cinci jucători ai lui Rangers au fost pedepsiți pentru încălcarea regulilor impuse în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. Cine sunt fotbaliștii care au fost sancționați și ce pedeapsă au primit aceștia?

E jale la echipa lui Ianis Hagi

Cinci jucători ai echipei Glasgow Rangers, la care evoluează şi Ianis Hagi, au fost suspendaţi drastic de Federația scoţiană de fotbal (Scottish FA). Coechipierii lui Ianis Hagi au fost prinși la începutul lunii februarie la o petrecere care încălca toate măsurile de siguranță împotriva coronavirusului. În urmă cu câteva zile, aceștia au fost audiaţi de Federaţia scoţiană de fotbal. Cu toții vor plăti scump pentru ceea ce au făcut.

Comisia de Disciplină a federației scoțiene i-a suspendat pentru următoarele șase meciuri.

5 jucători ai lui Rangers au fost pedepsiți pentru încălcarea regulilor

Cei sancţionaţi vor sta pe tuşă la următoarele patru meciuri pe care gruparea le va disputa. De asemenea, ei vor lipsi de la alte două partide, nu neapărat consecutive, până la finele sezonului 2020-2021, notează agenția de presă Reuters.

Mijlocaşul Bongani Zungu, fundaşii Nathan Patterson şi Calvin Bassey şi-au cerut public scuze fanilor, după ce au fost reprimiţi la antrenamente în urma excluderii lor din cauza violării protocoalelor sanitare.

Cei trei, alături de atacantul Dapo Mebude şi portarul Brian Kinnear, împrumutaţi la alte echipe, au fost nevoiţi să intre într-o izolare de zece zile, după ce media au relatat că jucătorii au participat la o petrecere la Glasgow, care a fost întreruptă de poliţie. Ei au fost deja amendaţi de Rangers, care a informat atunci federaţia şi guvernul din Scoţia asupra incidentului.

Nathan Patterson și Ianis Hagi / Sursa Foto: Profimedia
Nathan Patterson și Ianis Hagi / Sursa Foto: Profimedia

Numeroase incidente

Acestea nu sunte singurele cazuri de la Rangers. Echipa lui Ianis Hagi au trecut printr-o situație similară la sfârșitul anului trecut. Mai precis, în noiembrie, atacantul Jordan Jones și fundașul central George Edmundson au fost prinși încălcând toate măsurile de siguranță împotriva COVID-19.

În urma celor întâmplate, cei doi au ratat șapte partide. Este vorba despre confruntările cu Aberdeen, Falkirk, Ross County, Dundee United, Motherwell, St. Johnstone și Hibernian.

Formația la care este legitimat fiul lui Gică Hagi, Ianis Hagi, a câştigat primul său titlu după 2011. Aproximativ 30 de arestări au făcut ofițerii de poliție din Scoția în urma celebrărilor pătimaşe ale fanilor lui Rangers.