„E o rușine pentru fotbalul românesc!” Declarații tari după ce Viktor Orban a venit să vadă meciul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe

Robert Zanfir 22.07.2022, 16:48
„E o rușine pentru fotbalul românesc!” Declarații tari după ce Viktor Orban a venit să vadă meciul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe

Dănuț Lupu (55 de ani) a comentat pe seama prezenței lui Viktor Orban la Sfântu Gheorghe. Sepsi a câștigat prima manșă din turul 2 preliminar al Conference League, 3-1 cu Olimpija Ljubljana, iar la partidă a asistat și selecționerul maghiarilor, Marco Rossi.

A fost sărbătoare la Sfântu Gheorghe. Sepsi a revenit în Europa, unde a jucat pentru al doilea an consecutiv în Conference League. Încurajați de un stadion plin, Cristiano Bergodi și compania au câștigat cu 3-1 și sunt favoriți la calificare. Pe stadion a fost și premierul Ungariei. Viktor Orban a venit însoțit de selecționerul Marco Rossi și s-a întreținut cu patronul Laszlo Dioszegi. Meciul nu a fost transmis de nicio televiziune din România.

Dănuț Lupu, declarații tari după ce Viktor Orban a venit să vadă meciul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe

Fost mare jucător al naționalei, Lupu a vorbit despre rezultatele obținute de echipele românești în turul 2 preliminar din Conference League. CFR Cluj și Sepsi au câștigat, Universitatea Craiova a remizat în Albania, cu Vllaznia, iar FCSB a pierdut în Georgia, 0-1 cu Saburtalo. Lupu spune că toate echipele din Superliga se vor califica.

„Părerea mea e că toate echipele româneşti care sunt angrenate în cupele europene se vor califica. Chiar şi FCSB, care a pierdut în deplasare. Trebuie să fie un pic mai atenţi la meciul retur.

Noi acum la nivel de fotbal intern ar trebui să ne preocupe ideea de a aduce puncte în cupele europene. Cu alte cuvinte, să fim interesaţi de rezultat şi nu dacă ne place sau nu ne place o anumită echipă de fotbal.

Atunci când ajungi la nivelul când spui că îţi place cum joacă o anumită echipă, înseamnă că acea echipă are şi valoare. Ori noi până la valoare în campionatul intern mai avem de aşteptat”, a declarat Dănuț Lupu pentru OrangeSport.

„E o rușine pentru fotbalul românesc!”

Dănuț Lupu profită de prezența lui Viktor Orban în tribunele de la Sfântu Gheorghe pentru a adresa câteva cuvinte grele politicienilor și autorităților din România. Spune că este o palmă pentru sportul românesc faptul că maghiarii investesc și în afara țării, în timp de noi nu putem susține nici măcar sportul intern.

„Legat de prezenţa premierului maghiar Viktor Orban, la meciul dintre Sepsi şi Olimpija Ljubljana, eu cred că acest lucru a însemnat o mare palmă dată sportului românesc.

Spun asta pentru că în ultimii ani statul maghiar a investit foarte mult în echipele din Covasna şi Harghita, fie că a fost vorba de fotbal, handbal şi hochei, iar guvernanţii noştri nu au făcut la nivel naţional pentru sport. Este ruşinos!

Cu alte cuvinte, ungurii se pot implica în sport şi în alte ţări, nu doar la ei, acolo unde există comunităţi ale maghiarilor, iar noi nu suntem în stare să facem nimic la noi acasă. Asta ar trebui să dea mult de gândit guvernanţilor noştri”, a mai declarat Dănuţ Lupu.