UPDATE: E oficial! Atletico – Chelsea se joacă la București! Verdictul UEFA a venit în această dimineață

Catinca Giosanu 10.02.2021, 13:51
UPDATE: E oficial! Atletico – Chelsea se joacă la București! Verdictul UEFA a venit în această dimineață

UPDATE: Nu mai este loc de dubiu, Arena Națională va găzdui din nou un meci important de Liga Campionilor. Granzii Atletico Madrid și Chelsea vor disputa la București meciul din optimile celei mai importante competiții inter cluburi din Europa. Restricțiile impuse de Covid-19, au făcut să fie imposibilă disputarea partidei la Madrid.

Așa că UEFA a analizat mai multe posibilități și a ajuns la concluzia că Bucureștiul este cea mai bun soluție. Din păcate fanii români nu vor putea vedea la lucru vedetele lui Simeone sau Tuchel Meciul de marți, 23 februarie, se va disputa fără spectatori, informează site-ul FRF.

Atletico se va întoarce pe Arena Națională, după ce, în 2012, a cucerit la București trofeul Europa League, după o finală cu Athletic Bilbao.

E oficial! Atletico – Chelsea nu se mai joacă la Madrid

Atletico Madrid nu va putea găzdui în capitala Spaniei meciul cu Chelsea în turul optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Partida dintre Atletico Madrid și Chelsea Londra nu poate fi jucată pe Stadionul Metropolitano din capitala Spaniei din cauza restricțiilor impuse de autoritățile țării iberice, în contextul epidemiei de coronavirus.

Având în vedere situația dată, una dintre variantele luate în calcul este ca partida să fie mutată într-o altă țară. Țări precum Belgia, Franța, Portugalia și Germania nici nu sunt luate în considerare, având în vedere că au impus măsuri de restricție similare cu cele din Spania. UEFA a cerut deja echipelor să se intereseze de alternative pentru disputarea partidei. Una dintre variante este ca super-meciul ar putea să se desfășoare chiar pe Arena Națională, din municipiul București.

Meciul Atletico - Chelsea se mută la București
Meciul Atletico – Chelsea se mută pe Arena Națională / Sursa Foto: Digi Sport

Șanse uriașe ca super-meciul să aibă loc pe Arena Națională!

Anunțul că meciul dintre Atletico și Chelsea nu se mai joacă la Madrid a fost făcut chiar de autorităților spaniole. Tot ele spun că este foarte probabil ca acesta să se desfășoare la București.

Ministrului Sănătăți, Carolina Darias, a transmis faptul că obligativitatea intrării în carantină pentru toate persoanele care sosesc din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud se menține până luna viitoare. Mai exact, până pe 2 martie. Partida dintre Atletico și Chelsea este programată pentru 23 februarie. Asta face ca desfășurarea ei în Spania să fie absolut imposibilă!

Cu aceeași problemă s-au confruntat și alte echipe calificate în 16-imile UCL. Prin urmare, s-a decis ca Leipzig – Liverpool (16 februarie) și Borussia Mönchengladbach – Manchester City (24 februarie), să se joace la Budapesta, în Ungaria.

Dacă unii iau în calcul ca meciul dintre Atletico Madrid și Chelsea să se desfășoare pe Arena Națională, jurnalistul Tancredi Palmeri susține că partida se va juca la Varșovia. Presa locală scrie că șansele cele mai mari le are stadionul celor de la Legia.

Urmăriți Playsport.ro și pe