E oficial! Pe cine a chemat Horia Tecău în locul Simonei Halep în echipa de Billie Jean King Cup. Când are loc întâlnirea cu Polonia

Moldoveanu Camelia 30.03.2022, 19:41
E oficial! Pe cine a chemat Horia Tecău în locul Simonei Halep în echipa de Billie Jean King Cup. Când are loc întâlnirea cu Polonia

Simona Halep s-a accidentat și a simțit o durere greu de suportat în timp ce se pregătea pentru turneul de la Miami. Astfel, ea a fost nevoită să se retragă. Problemele de la picior par ar a fi destul de grave, iar retragerea de la Billie Jean King Cup era inevitabilă. Horia Tecău a ales deja, oficial, o înlocuitoare pentru cea mai bună jucătoare de tenis pe care o are România.

Horia Tecău a înlocuit-o pe Simona Halep în echipa României. Când are loc Billie Jean King Cup

Simona Halep (19 WTA) a anunțat că a suferit o accidentare în urma căreia va lipsi din circuit cel puțin trei săptămâni. Astfel, constănțeanca va absenta din echipa României în înfruntarea cu Polonia din Billie Jean King Cup (FED Cup). Halep a suferit o ruptură musculară la coapsă în semifinala de la Indian Wells, pe care a pierdut-o în fața polonezei Iga Swiatek. Ulterior, ea nu s-a mai putut antrena pentru turneul de la Miami, acolo unde își propusese să joace.

Pe contul oficial de Twitter al Billie Jean King Cup a apărut oficial și numele sportivei care o să o înlocuiască pe Simona Halep. Este vorba despre Raluca Olaru (39 WTA la dublu). Aceasta o să facă echipă cu Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (70 WTA), Monica Niculescu (307 WTA simplu și 42 WTA dublu).

România și Polonia o să se confrunte în zilele de 15 și 16 aprilie 2022. Billie Jean King Cup are loc la Radomskie Centrum Sportu din Radom. Echipa învingătoare o să se califice la finala din 2022. Cele mai bune 12 echipe naționale de tenis, la nivel mondial, o să se lupte în această finală.

Tristețe în cadrul echipei de Billie Jean King Cup a României

Vestea accidentării Simonei este o lovitură grea pentru echipa de Billie Jean King Cup a României. În absența acesteia, Irina Begu (70 WTA) devine principala jucătoare a echipei. Experiența sa dar și rezultatele bune din ultima perioadă vor conta mult în această înfruntare. Eliminată în turul trei de la Miami, Begu a prefațat meciurile din Billie Jean King Cup și a subliniat cât de mult va lipsi Simona Halep echipei.

Voi decide zilele astea dacă voi juca și următorul turneu la Charleston. Va fi partidă mult mai grea (n.r. – cu Polonia), pentru că întotdeauna Simona a adus un plusvaloare echipei, a câștigat meciuri importante și, cu siguranță, va fi un meci mult mai greu”, a spus Irina Begu.

Gabriela Ruse (54 WTA) a vorbit și ea despre accidentarea Simonei. Aceasta a recunoscut că România va avea o misiune foarte grea împotriva Poloniei în absența celei mai bunejucătoare de tenis românce.

Nu am apucat, încă, să vorbesc cu Simona. Îmi pare tare rău că s-a accidentat pentru că știu ce înseamnă să fii accidentată. Îi urez multă sănătate, să revină cât mai repede. În condițiile de față, fără ea, va fi greu dar cred că vom încerca să dăm tot ce e mai bun din noi și să aducem cât mai multe puncte României. Nu știu dacă voi fi numărul 1 în echipă sau numărul 2 pentru mine nu contează lucrul ăsta. Toate suntem importante în echipă și cred că fiecare sfat și fiecare fată aduce, ceva, echipei noastre“, a declarat Gabriela Ruse, pentru ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe