România suferă după anunțul venit dinspre Statele Unite. Simona Halep ratează și înfruntarea cu Polonia din Billie Jean King Cup. Ce mesaj a transmis Simona

Olteanu Ștefan / 24.03.2022, 20:39
România suferă după anunțul venit dinspre Statele Unite. Simona Halep ratează și înfruntarea cu Polonia din Billie Jean King Cup. Ce mesaj a transmis Simona

Anunțul despre Simona Halep venit dinspre Statele Unite afectează în mod direct și România, deoarece accidentarea pe care a suferit-o sportiva din Constanța o va face indisponibilă pentru disputa cu Polonia din Billie Jean King Cup (FED Cup). Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, Halep a venit cu mai multe detalii despre problemele ei medicale și a dezvăluit că a suferit o nouă ruptură musculară. Astfel, ea va lua o pauză de trei săptămâni.

Simona Halep are ruptură musculară. România suferă după anunțul venit dinspre Statele Unite: „Voi lipsi trei săptămâni”. Fără Halep în disputa cu Polonia din Billie Jean King Cup

România a primit, joi seară, o veste tristă dinspre Statele Unite ale Americii, și anume, aceea că Simona Halep nu va putea evolua în disputa cu Polonia din Billie Jean King Cup, deoarece accidentarea pe care a suferit-o la Indian Wells este mai gravă decât se estima. Sportiva din Constanța a resimțit dureri în zona coapsei pe parcursul semifinalei cu poloneza Iga Swiatek, însă nu a crezut că e vorba despre ceva grav. Însă, ulterior, a decis să efectueze un RMN. Rezultatul? O nouă ruptură musculară, după cele două pe care le-a suferit în 2021.
Astfel, Simona Halep s-a retras deja de la Miami Open și Charleston și, de asemenea, a anunțat că nu va putea participa la confruntarea cu Polonia de la Billie Jean King Cup.

În timp ce mă antrenam la Miami, ieri, am simţit o durere ascuţită la piciorul stâng. Aveam probleme la coapsă de la semifinala de la Indian Wells şi speram că voi fi mai bine, dar am făcut un RMN seara trecută şi din nefericire a arătat că am o ruptură. Corpul meu are nevoie de timp pentru vindecare. Drept urmare, voi lipsi din competiţii trei săptămâni. Asta înseamnă că a trebuit să iau decizia superdificilă de a mă retrage de la Miami, Charleston şi din Fed Cup.

Simona Halep urma să joace pentru România în confruntarea cu Polonia din calificările Billie Jean King Cup 2022. Disputa este programată în 15 şi 16 aprilie, la Radom.

Simona Halep urmărită de un ghinion teribil! E a treia oară când pățește asta în Florida.

Halep, doborâtă de vestea acestei noi accidentări grave. Fostul lider WTA speră să revină la capacitate maximă pentru sezonul de zgură

În continuare, Simona Halep a explicat cât de mult a afectat-o verdictul medicilor. Constănțeanca își anunțase cu mult entuziasm revenirea în echipa României pentru confruntarea cu Polonia, însă gândurile ei vor trebui să se îndrepte acum către recuperare și, apoi, pentru sezonul de zgură, pe care l-a ratat aproape complet în 2021.

Este o veste foarte dezamăgitoare de împărtăşit. Însă sunt încrezătoare după startul bun de an şi sunt motivată să fac totul pentru a fi pregătită pentru sezonul pe zgură. Vă mulţumesc pentru susţinerea continuă în momentele bune şi mai puţin bune”, a mai transmis Halep pe Facebook.

În 2021, în cadrul turneului WTA de la Roma, Simona Halep a suferit o dublă ruptură musculară la gamba stângă. Din cauza acelei accidentări, ea a ratat Roland Garros, Wimbledon și Olimpiada.