“E patetic ce fac, nu poți să contești după 1-6 dreptul unei echipe care te-a spulberat”. De ce nu are FC Argeș nicio șansă să anuleze licența lui Dinamo. Exclusiv

Bogdan Solomon 02.06.2023, 21:38
“E patetic ce fac, nu poți să contești după 1-6 dreptul unei echipe care te-a spulberat”. De ce nu are FC Argeș nicio șansă să anuleze licența lui Dinamo. Exclusiv

Cu un pas și jumătate în Liga 2 după înfrângerea fără drept de apel din turul barajului de menținere/promovare, FC Argeș speră să evite retrogradarea la masa verde, solicitând anularea licenței lui Dinamo, dar demersul nu are nicio șansă de reușită. Motivul a fost dezvăluit în exclusivitate la Playsport Live.

De ce nu poate FC Argeș să anuleze licența lui Dinamo

Ediția de vineri, 2 iunie a emisiunii a fost dedicată formației din Ștefan cel Mare, avându-l ca invitat pe Cătălin Alexandru, realizatorul emisiunii Dinamo 7/9, în așteptarea meciului de la Mioveni, care va marca, cel mai probabil, revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Acesta a catalogat drept „patetică” încercarea piteștenilor de a scăpa de „matineu” și a susținut cu tărie că nu au nicio șansă, întrucât termenul limită pentru depunerea contestațiilor cu privire la acordarea licențelor a expirat. Ba mai mult, alb-roșii funcționează în conformitate cu planul de organizare aprobat de judecător, demersurile actuale vizând doar modificarea acestuia.

„E o perdea de fum. Deși nu judeci o speță pe moralitate, dar moral, când a fost aruncată de FC Argeș… Ceea ce contestă pare puțin patetic. În momentul când pierzi cu 1-6, vii și contești dreptul unei alte echipe care te-a spulberat în prima manșă. În primul rând, termenul de contestație a licenței a fost depășit, 31 mai. Mai rar să contești dreptul altei echipe. În primul rând, termenul a fost depășit. Practic, procedura este nulă, e ca și cum ai un termen de apel 5 zile și tu depui peste 6.

Poți să ai toate argumentele, nu ai respectat procedura. Ei spun acolo că Dinamo nu are un plan de reorganizare aprobat, ceea ce este fals. Dinamo funcționează pe un plan de reorganizare aprobat. Ei s-au dus în instanță să modifice acest plan. Un argument care nu stă în picioare. Sunt comisii specializate care acordă licențele, nu stabilești după bunul plac sau că ți se pare că o echipă merită sau nu. Dinamo a știut că a primit licența înainte de acel comunicat oficial emis de FRF. Dinamo știa, Argeș știa și nu au contestat până pe 31 mai”, a explicat Cătălin Alexandru, la Playsport Live.

Angajații clubului din Trivale, arătați cu degetul pentru acest demers: „Vor să justifice eșecul lamentabil în plan sportiv”

Totodată, acesta a opinat că solicitarea de retragere a licenței lui Dinamo nu a fost formulată la inițiativa primarului din Pitești, care se implică activ în viața echipei, ci angajaților, din dorința de a justifica eșecul umilitor suferit pe plan sportiv. Aceștia nu au scăpat „neșifonați” nici când a venit vorba de mutarea partidei la Mioveni.

Nu cred că ideea a venit de la primar, deși primarul a avut un cuvânt de spus cu stadionul. Probabil angajații vor cumva să justifice eșecul lamentabil în plan sportiv, dezastrul din tur, șansele infime de a întoarce scorul. Cred că au vrut să-i zdruncine puțin pe jucătorii lui Dinamo cu o zi înainte de meci. Noi nu știam cât de mari sunt problemele la FC Argeș. Discutând cu cei din zonă, am aflat că sunt mari probleme, cu scandalurile și bătăile dintre români și străini. E ca și cum m-ai acuza de ceva foarte grav și m-ai pune să mă apăr. 24 de ore, altfel mă duc la TAS, asta mi s-a părut cireașa de pe tort. Ameninți și FRF totodată.

O organizare proastă la Mioveni. Îi înțeleg uman, dar nu accept că nu au avut demnitatea să-și înfrunte destinul pe propriul stadion. Vor fi foarte mulți dinamoviști la Mioveni. Vor fi și în afara stadionului, din păcate. Pe bilete nu este trecut niciun loc, niciun rând, dar sper să fie în regulă din punctul de vedere al organizării”, a adăugat Cătălin Alexandru.

Urmăriți Playsport.ro și pe