E scandal la Craiova după ce antrenorul a plecat acasă fără să dea vreo explicație. Șanse minime să mai continue

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.05.2022, 16:58
E scandal la Craiova după ce antrenorul a plecat acasă fără să dea vreo explicație. Șanse minime să mai continue

Nicolo Napoli a revenit pentru a opta oară la FC U. Craiova, când echipa se afla într-o situație delicată, și a reușit să o salveze, chiar fără emoții pe final de sezon, de la retrogradare. Doar că înțelegerea sa expiră la finalul lunii viitoare și până în acest moment nu a ajuns la un acord cu patronul Adrian Mititelu.

Nicolo Napoli nu a ajuns încă la un acord cu FC U. Craiova pentru prelungirea contractului

Mai mult, gsp.ro anunță că antrenorul italian în vârstă de 60 de ani a plecat în țara natală după ultimul meci din acest sezon, fără să fi stabilit nimic cu conducerea clubului referitor la viitorul său pe banca echipei. Înainte de a se întâmpla acest lucru, cele două părți au discutat despre condițiile în care s-ar putea face o eventuală prelungire a contracului lui Napoli. Însă fără rezultat.

Conform sursei citate, patronul lui FC U. Craiova vrea să se asigure că echipa va face performanță în sezonul viitor. Iar obiectivul ar fi accederea în play-off. De asemenea, Mititelu își dorește introducerea unor clauze, care să îi permită să îl demită pe Nicolo Napoli fără mari probleme în cazul în care lucrurile nu merg conform planului.

De partea cealaltă, tehnicianul italian își asumă acest obiectiv, dar vrea ca lotul să fie întărit masiv în vară pentru ca acesta să poată fi îndeplinit. De asemenea, pentru a le fac loc viitoarelor transferuri, Napoli vrea să renunțe la destul de mulți jucători din actualul lot.

FC U. Craiova se pregătește de „curățenia de vară”

El a fost extrem de supărat după înfrângerea 0-5 cu Sepsi Sf. Gheorghe, cea mai dură din cariera lui. Italianul s-a convins astfel de faptul că unii jucători nu au valoarea necesară pentru ceea ce își dorește el la Craiova și vrea să îi pună pe liber la finalul sezonului. Printre aceștia s-ar număra, conform sursei citate, Diallo, Sidibe, Ondaan, Marquet, Negru, Bușu, Cobrea și, surprinzător, Claudiu Bălan.

Cel din urmă a marcat 8 goluri în acest sezon și totuși nu i-a intrat în grații lui Napoli, care l-a preferat mai mult pe conaționalul Andrea Compagno. Această dorință a lui Napoli a fost confirmată recent și de președintele Marcel Pușcaș.

Mai mult ca sigur o să ne și despărțim de unii jucători. Avem această posibilitate, conform contractelor semnate. Jucători precum Cobrea, Marquet, Ondaan și Sidibe nu au profitat deloc de șansa oferită de către Nicolo Napoli. E clar că se va face o analiză la sânge”, a spus președintele lui FC U. Craiova.

La începutul lunii iunie ar urma să aibă loc o întâlnire, posibil decisivă, între cele două părți

Legat de negocierile dintre Napoli și Mititelu, antrenorul a dezvăluit înainte de plecarea în Italia că va avea o întâlnire, posibil decisivă, cu patronul, la începutul lunii iunie: „Nu știu ce se va întâmpla. Mă întâlnesc cu patronul pe 5 iunie”.

De asemenea, anterior, Nicolo Napoli a anunțat public faptul că își dorește să continue la FC U. Craiova și să ajungă în play-off sezonul viitor. Însă, acest lucru nu va fi posibil, în viziunea sa, decât cu realizarea a 4 sau 5 transferuri în această vară.

Mi-am îndeplinit obiectivul, salvarea echipei de la retrogradare. Eu vreau să continui la Craiova, dar îmi doresc mai mult. Obiectivul meu pentru sezonul următor este să ajungem în play-off. Iar pentru asta consider că ar mai fi nevoie de patru-cinci fotbaliști buni, în toate compartimentele. I-am transmis acest lucru lui Adrian Mititelu”, a spus antrenorul italian recent pentru gsp.ro.

Dezvăluiri din culisele de la FCU Craiova. Cum l-a umilit Napoli pe Adrian Mititelu