„E treaba staff-ului tehnic”. Decizia anunţată în Bănie pe care toată suflarea oltenească o aştepta cu sufletul la gură

George Drafta 15.11.2022, 14:46
„E treaba staff-ului tehnic”. Decizia anunţată în Bănie pe care toată suflarea oltenească o aştepta cu sufletul la gură

Mihai Rotaru a oferit detalii cu privire la momentul în care jucătorii excluşi din lot de Mirel Rădoi se pot întoarce la antrenamentele primei echipe a oltenilor.

Patronul „Ştiinţei” aşteaptă o tresărire de orgoliu din partea lui Ivan, Markovic, Hanca sau Vînă. Care să fie motivaţi de dorinţa de a reveni pe teren, în tricoul alb-albastru.

„Jucătorii sunt profesioniști, ei trebuie să dovedească, să muncească mai mult, să își atingă anumite targeturi. Mai departe este decizia antrenorului cum gestionează această situație. Nu e decizia mea, a lui Cârțu, ori X sau Y. Nu pot să spun eu dacă Andrei Ivan va mai simula. E treaba staff-ului tehnic.

Nu încurajăm așa ceva, am spus de zeci de ori. Noi vrem să fim bărbați. Practicăm un joc bărbătesc. Tu trebuie să arăți că ești puternic, un atlet și nu ai nevoie de ajutor. Andrei Ivan e un jucător matur, care anul trecut a fost în primii 3 din campionatul României, a fost alături de Bancu cel mai bun jucător al Craiovei”, a prezentat situaţia omul cu banii de la Universitatea Craiova pentru Pro Arena.

Ivan s-a confruntat şi cu o accidentare în această primă parte a sezonului © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Ivan s-a confruntat şi cu o accidentare în această primă parte a sezonului © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ivan, cazul cel mai sensibil

Andrei Ivan este golgehterul Craiovei din ultimii ani. Fotbalistul s-a întors la echipă după două experienţe externe în Rusia şi Austria. Şi şi-a legat viitorul tot de formaţia pregătită de Mirel Rădoi. Şi-a prelungit angajamentul cu puţin timp înainte să primească sancţiunea comunicată oficial sâmbătă seară.

„Noi trebuie să îl sprijinim, dar fără să îl protejăm sau să-l ținem în puf. Cei cu care am plecat la drum trebuie sprijiniți. Nu de mine, de către club. Acum are o problemă, trebuie să respecte decizia antrenorului, să vadă unde a greșit și să devină mult mai puternic.

Așteptăm această perioadă ca să anunțăm. Din păcate, au venit aceste evenimente și n-am mai făcut public decât ieri, pe surse. Andrei Ivan așa a spus: ‘Nu contează, o viață pentru Știința. E clubul care m-a format, la care am venit la 15 ani și 9 luni. Aici m-am dezvoltat, aici m-am însurat, aici am copil. E echipa mea”, a relatat Mihai Rotaru.

Finanţatorul admiră felul în care Mirel Rădoi îşi respectă meseria. Acesta fiind un motiv în plus pentru care fostul selecţioner primeşte susţinerea de care are nevoie.

„Nu vorbește nici măcar cu familia! El dedică fotbalului 24 de ore. Pentru asta, îl apreciez și țin la el. Nu este o ruptură cu Sorin Cârțu. Suntem în Oltenia, suntem vulcanici. Jucătorii sunt profesioniști și trebuie să muncească mai mult. Suntem însă o familie, iar anumite lucruri trebuie să rămână departe de opinia publică. Sunt anumite lucruri care nu se spun, asta este părerea mea”, a încheiat Rotaru.