Ea e coșmarul Simonei Halep la Australian Open 2021. Daren Cahill a dezvăluit numele adversarei de care se teme românca

Giosanu Catinca / 11.02.2021, 16:52
Ea e coșmarul Simonei Halep la Australian Open 2021. Daren Cahill a dezvăluit numele adversarei de care se teme românca

Simona Halep ( 29 de ani) a suferit enorm în urma unei înfrângeri suferite în urmă cu trei ani, în faţa unei sportive care a dominat-o clar pe sportiva din Constanța din punct de vedere fizic. Acum, Halep mai are cinci meciuri de câştigat pentru a-şi atinge scopul în acest început de sezon. Românca vrea să câștige cu orice preț Australian Open.

Ea e coșmarul Simonei Halep la Australian Open 2021

Una dintre cele mai puternice dorințe ale Simonei Halep pentru 2021 este câștigarea Openului Australian.

Numărul doi mondial a dezvăluit într-un spot publicitar ca una dintre cele mai mari dorințe ale sale este aceea de a câștiga Australian Open.

În primul rând, mi-ar plăcea să-l câștig pentru că Darren Cahill e australian. Cred că ar fi ceva deosebit. Eu m-am antrenat în Australia acum doi ani. Am petrecut Crăciunul acolo, adică am o oarecare afinitate cu australienii pentru că sunt oameni relaxați și m-au primit cu căldura mereu, de câte ori am jucat acolo.”, a declarat Simona, în urmă cu ceva timp.

În plus, campioana noastră a dat și o poreclă turneului de mare slam din Australia.

Îmi place turneul, e Happy Slam, așa e porecla. Prima mea semifinală de Grand Slam Junior a fost în Australia. E acolo o mică istorie.”, a mai spus Simona.

Daren Cahill a dezvăluit numele adversarei de care se teme românca

În momentul de față, jucătoarea de tenis nu-şi face griji, în privinţa unui eventual duel cu vreo adversară din Top 10. Din contră, românca întreabă mereu despre o posibilă întâlnire cu Kaia Kanepi (Estonia, 65 WTA). Cel puțin așa a susținut Darren Cahill într-un interviu acordat „The Tennis Podcast“.

Acest lucru se datorează faptului că jucătoarea din Estonia a eliminat-o pe Halep de la US Open 2018, învingând-o în minimum de seturi, în turul I: 6-2, 6-4. La acel moment, „Simo“ n-a găsit nicio soluţie pentru a reveni în meci. În urma victoriei obținute, Kanepi a avansat până în optimi. Acolo însă, ea a cedat în faţa Serenei Williams, în trei seturi: 0-6, 6-4, 3-6.

După disputa de la New York, Halep şi Kanepi s-au mai întâlnit o singură  dată. S-a întâmplat tot în cadrul unui Grand Slam, la Australian Open 2019. De această dată, românca s-a impus, deși a fost un meci destul de dificil: 6-7, 6-4, 6-2.

Kaia Kanepi, după ce a eliminat-o pe Simona Halep de la US Open
Kaia Kanepi, după ce a eliminat-o pe Simona Halep de la US Open

Ce trebuie să facă Simona Halep pentru a câștiga Australian Open

Simona Halep este una dintre favoritele la câștigarea Australian Open, iar Mats Wilander știe ce îi trebuie sportivei noastre pentru a se încorona campioană pe Rod Laver Arena.

Fostul campion a declarat că este nevoie de multă forță pe terenul de tenis. După părerea lui, sunt avantajate jucătoarele de tenis care lovesc puternic mingea.

Terenurile sunt mai rapide în acest an, ceea ce mă gândesc că va favoriza jucătoarele care nu au atâta forță… Când ești Simona Halep și nu deții acea forță în lovituri nu este niciodată ușor: trebuie să te forțezi să întâlnești mingea devreme și să dai drumul brațelor, ceea ce ea a făcut”, a spus Mats Wilander, conform Hotnews.