Echipa feminină de tenis de masă a României, campioană europeană! Junioarele au „distrus” Rusia în finală

Moldoveanu Camelia / 21.07.2021, 23:22
Echipa feminină de tenis de masă a României, campioană europeană! Junioarele au „distrus” Rusia în finală

Echipa feminină de tenis de masă U19 a scris istorie pentru România. Junioarele au cucerit medalia de aur la Campionatele Europene. Rusia a fost învinsă cu 3-0 de către românce. Echipa masculină U19 a urcat și ea pe podium.

Echipa feminină de tenis de masă U19 e campioană europeană!

Echipa României a învins în marea finală de la Campionatele Europene, cu 3-0, echipa Rusiei. Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Adela Struna și Evelyn Ungvari sunt săportivele care au scris istorie și se întorc în țară cu aurul european.

La aceeași competiție, echipa masculină U19 a reușit că cucerească bronzul. După rezultatele obținute, ambele echipe s-au calificat la Campionatul Mondial de juniori. Competiția a avut loc în Croația, la Varazdin.

🥇 Un nou moment istoric! Echipa feminină U19 e campioană europeană!
Tenisul de masă românesc a produs o nouă performanță la nivel înalt prin echipa formată din Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Adela Struna și Evelyn Ungvari, de această dată la Campionatul European destinat juniorilor.
După ce echipa masculină U19 a obținut bronzul, junioarele I au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după un parcurs perfect, începând din grupe și până în marea finală.
În ultimul act, sportivele noastre au obținut o nouă victorie cu 3-0, scorul preferat la Varazdin, de această dată în fața Rusiei.”, a anunțat FRTM printr-un comunicat pe pagina de Facebook.

Lotul național al României are următoarea componență:

Juniori I

Darius Movileanu
Eduard Ionescu
Andrei Istrate
Andrei Tomica
Mihai Roșca

Elena Zaharia
Camelia Mitrofan
Adela Struna
Evelyn Ungvari
Ioana Sîngeorzan
Antrenori: Madalin Ionașcu, Alexandru Gheorghe, Ionuț Seni, Felicia Coneschi, Elena Sebe.

Juniori II

Iulian Chirița
Dragos Bujor
Horia Ursuț
Luca Oprea

Bianca Mei-Roșu
Ioana Băiașu
Cristina Sîngeorzan
Alesia Sferlea

Antrenori: Emilian Bulbuc, Marian Filipaș, Anamaria Sebe.

FRTM are sportivi în patru probe olimpice din cinci. Bernadette Szocs se află în trei

Federația Internațională de Tenis de Masă se bucură că și-a îndeplinit promisiunea și s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokio. Noua pereche mixtă de dublu de la Tokyo, formată din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, a fost anunțată joi. Echipa dublu mixt a România se află acum printre cele 16 dubluri din lume care participă la jocurile olimpice.

Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o. Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu şi Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon.

Sunt mândru că performanţa este cuvântul de ordine în FRTM si mă plec în faţa sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, într-o lume a sportului fără graniţe, în care spiritul olimpic te-ndeamnă să fii cel mai bun. Ne aşteaptă o mare provocare, o medalie olimpică la Tokyo este visul nostru declarat, strângem toţi rândurile si vom fi o echipă până la capăt”, a declarat Cristinel Romanesci, președintele FRTM.